Патріарх Філарет: УПЦ КП не отримувала листів від Мінкультури

Патріарх Філарет: УПЦ КП не отримувала листів від Мінкультури

14.01.14 13:14 0 788
Ніякого листа від Міністерства культури Українська православна церква Київського патріархату не отримувала.

Про це у коментарі «Радіо Свобода» сказав предстоятель УПЦ КП Патріарх Філарет.

«Листа я не отримував і поки що не знаю про що там мова. Молитись ніхто не може заборонити. В будь-якому місці. Але в політичну діяльність ми не маємо права втручатись. Нашому духовенству є пряма вказівка, що в політичні акції втручатись, це не наша справа», – сказав він.

Лист від Міністерства культури, адресований главі Української греко-католицької церкви Святославу Шевчуку, не може спричинити ліквідації греко-католицької церкви в Україні, додав патріарх Філарет, назвавши таке припущення великим перебільшенням.

13 грудня глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав оприлюднив офіційний лист за підписом першого заступника міністра культури України Кохана.

У цьому листі йдеться «про релігійну діяльність, яку в порушення вимог законодавства України про свободу совісті та релігійні організації здійснюють представники, зокрема, Української греко-католицької церкви на майдані Незалежності міста Києва впродовж грудня минулого року та на початку нового 2014 року». Лист містить кілька приписів і завершується так: «Недотримання наведених приписів, згідно з положеннями статті 16 Закону України «Про свободу совісті і релігійні організації», може слугувати підставою для порушення перед судом питання про припинення діяльності відповідних релігійних організацій».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Успішні чернівчанки ...
Наступна новина: Юпп Хайнкес - найкращий ...

КОМЕНТАРІ