Головну святиню УГКЦ пікетувало «політичне православ’я»

Головну святиню УГКЦ пікетувало «політичне православ’я»

14.01.14 10:44 0 813
Молодики спортивної статури 12 січня пікетували Патріарший собор Воскресіння Христового УГКЦ. Жодного стосунку до релігійного середовища України вони не мають.

Про це 13 січня, на прес-конференції в Києві заявив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук), відповідаючи на прохання прокоментувати пікет під головною святинею УГКЦ в Києві.

«Ми дуже уважно прислухалися і приглядалися до цих людей. Наші вірні вийшли до них, щоб поспілкуватися… Цей пікет жодного стосунку до релігійного середовища не має. Це представники так званого політичного православ’я, які діють без благословення власної Церкви», – зазначив предстоятель.

За твердженням Блаженнішого Святослава, хлопці, які прийшли на пікет, були спортивної статури і навіть не вміли зробити на собі знак хреста, коли лідер їхнього зібрання запропонував помолитися.

«Очевидно, що до релігії вони не мають жодного стосунку. Пікет тривав рівно 15 хвилин, поки не приїхали відповідні телеканали, не зробили з цього новину. Тоді миттєво пікет завершився. Тож тепер можна робити висновки, наскільки це був вияв релігійного середовища України», – завершив Глава церкви, повідомляє департамент інформації УГКЦ.

Нагадаємо, Міністерство культури погрожує Українській греко-католицькій церкві забороною діяльності в судовому порядку через богослужіння на Євромайдані.

Глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) висловив нерозуміння позиції державних чиновників, які погрожують припиненням діяльності цієї релігійної організації.

«Ми переконані, що молитва за мир разом із тими, хто в мирний спосіб виявляє своє бажання жити у правовій державі, – це є відповідне місце для молитви. Для цього непотрібно якогось окремого дозволу державної влади», – сказав на прес-конференції Глава УГКЦ.

«Ми думали, що час, коли переслідували церкву, уже давно минув», – обурився він.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Справу з побиттям Юрія ...

КОМЕНТАРІ