Над волинським містом у розпал зими з’явилася подвійна веселка

Над волинським містом у розпал зими з’явилася подвійна веселка

14.01.14 14:17 0 834
У містечку Камінь-Каширський на Волині місцеві жителі спостерігали досить незвичне явище – подвійну веселку.

Про це повідомляє місцеве видання Вісті Каменя.

Видання зазначає, що такої аномально теплої зими не було вже давно. «Мова вже не йде про відсутність снігу і морозів на Новий рік, але, щоб на Різдво з неба накрапав, мало не по весняному, теплий дощик – навряд чи хто пам’ятає», – йдеться у повідомленні.

Тим більше, що в пообідню пору в січні на небі з’явилося аж дві веселки.

«Мабуть, справді, думка світових учених про зміщення календаря на місяць назад, у звязку з глобальним потеплінням на планеті, не така вже й неслушна, як про неї скептично відгукуються», – пише видання.

Довідка IA ZIK.

Поява багатоколірного півкола, що приходить на зміну сильному дощу, викликала захоплення у людей в усі епохи. У наш час всі знають, що веселка є зігнутим спектром, утвореним, завдяки розкладанню світлового променя в крапельках дощу. Але це знання не зменшує захоплення побачивши дане природне явище

Залежно від щільності «стіни дощу» відбувається одинарне або подвійне заломлення світла. При одинарному ламанні утворюється одна (основна) веселка з радіусом, рівним 42,5 ? кута зору. Колірний спектр у неї наступний: червоний, помаранчевий, жовтий, зелений, блакитний, індиго, фіолетовий. Колірна гамма в основної веселки яскрава.

Подвійне заломлення утворює дві веселки – основну і додаткову. У додаткової веселки, яскравість кольорів ослаблена. Колірний спектр складається з уже перерахованої семи кольорів, але починається не з червоного, а з фіолетового кольору.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У 21-річного закарпатця ...
Наступна новина: На Тернопіллі валентин ...

КОМЕНТАРІ