У Львівській області розпочато роботу над підготовкою масштабного мистецького свята «На Вкраїні милій»

У Львівській області розпочато роботу над підготовкою масштабного мистецького свята «На Вкраїні милій»

14.01.14 12:37 0 700
З метою вшанування пам’яті великого Кобзаря Тараса Шевченка, у Львівській області заплановано провести масштабний проект – мистецьке свято “На Вкраїні милій” за участі професійних та аматорських хорових колективів, капел бандуристів та оркестрів області.

Як повідомили у департаменті культури, національностей та релігій облдержадміністрації, до участі у святі також планується залучити хореографічні ансамблі. Загальна кількість учасників проекту складатиме близько 4-5 тисяч осіб.

«Львівщина активно готується до заходів з нагоди ювілейної дати від дня народження Тараса Шевченка, які ініціював Президент України. Зокрема, ідейниками даного проекту є народні артисти України Микола Кацал та Михайло Ванівський. Зазначений проект схвалений Організаційним комітетом та включений до Плану ювілейних заходів з відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка на Львівщині», – зазначила у коментарі заступник директора департаменту – начальник управління культури ОДА Мирослава Туркало.

Вона розповіла, що загальна тривалість Мистецького свята складатиме до трьох годин. За попередньою концепцією репертуар проекту складатиметься з творів на слова Тараса Шевченка, які будуть виконувати різні склади хорів та ансамблів: мішані, чоловічі, жіночі, дитячі хори, капела бандуристів з чоловічим хором. Також будуть виконуватися твори з супроводом симфонічного оркестру. Вся програма свята поділена на 3 частини: пролог, 1 відділ, 2 відділ.

У прологовій частині буде продекламовано “Заповіт” Тараса Шевченка багатьма мовами світу. Також звучатимуть як відомі так і нові твори на слова Тараса Шевченка.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Ужгороді на вулиці ...
Наступна новина: 6,4 млн грн дотації за ...

КОМЕНТАРІ