В Житомирській області у Лугинському районі проводиться активна підготовка до відзначення ювілею Тараса Шевченка

В Житомирській області у Лугинському районі проводиться активна підготовка до відзначення ювілею Тараса Шевченка

14.01.14 16:10 0 856
Голова Лугинської райдержадміністрації Віктор Пустовіт розповів про особливості підготовки Лугинщини до відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка під час творчого звіту району, що відбувся 13 січня в обласному центрі. За його словами, всі тематичні заходи проходять в рамках виконання Указу Президента України, Постанови Кабінету Міністрів та розпорядження голови райдержадміністрації.

Віктор Михайлович звернув увагу на те, що масштабна підготовка до святкування ювілею Кобзаря розпочалася на Лугинщині ще у 2013 році. Аматорські колективи та народні майстри продемонстрували яскраві художні номери та організували виставку робіт за мотивами творчості Тараса Шевченка під час урочистих заходів, присвячених 90-річчю утворення району.

Голова райдержадміністрації розповів про те, що всі заходи організовуються та проводяться завдяки розгалуженій системі закладів культури. На Лугинщині функціонує 10 будинків культури та 22 бібліотеки. Саме завдяки налагодженій співпраці цих закладів із владою та населенням вдається реалізовувати державну політику, спрямовану на збереження історичної пам’яті, зміцнення й популяризацію національної культури та формування ефективної системи патріотичного виховання молодого покоління.

Віктор Пустовіт зазначив, що творчий звіт аматорських колективів Лугинського району на обласній сцені – це своєрідний апогей у підготовці до відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка, який демонструє багатство народної культури та її тісний зв\'язок із мотивами творів великого Кобзаря. Він переконаний у тому, що всі райони Житомирщини мають своєрідний колорит, але саме Лугинщина пропонує гостям творчого звіту напередодні Старого Нового року неповторність й багатство талантів Житомирського Полісся.

Керівник району наголосив на тому, що всі учасники звіту, від наймолодших вихованців музичної школи та будинку дитячої творчості до найстарших майстринь з села Бовсуни, добре знайомі з творчим надбанням Тараса Шевченка і намагаються якомога краще продемонструвати це у своїх показових виступах. Віктор Пустовіт висловив переконання, що жителі Лугинського району гідно представлять свою маленьку Батьківщину на головній сцені області та докладуть зусиль до того, аби передати нащадкам культуру рідного краю і повагу до великих звершень Кобзаря.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 2014 рік багатий на ювілеї

КОМЕНТАРІ