Рятувальники застерігають водіїв щодо ожеледиці на дорогах Житомирщини

Рятувальники застерігають водіїв щодо ожеледиці на дорогах Житомирщини

14.01.14 12:58 0 766
З огляду на прогноз погодних умов Управління ДСНС в області звертається до усіх автомобілістів Житомирщини бути уважними та обережними під час керування транспортними засобами.

Завжди варто пам`ятати, що при несприятливих погодних умовах найкращим виходом із ситуації буде відмова від поїздки. Однак, якщо поїздку скасувати не можна, потрібно бути вкрай обережним та виконувати прості правила дорожнього руху аби вберегти себе від потрапляння у небезпечні події.

При підготовці до їзди взимку необхідно підготувати транспортний засіб, а саме провести заміну шин автомобіля відповідно до сезону. В автівці водіям слід завжди мати снігову лопату, трос, термос із гарячим чаєм, заряджений мобільний телефон, теплі речі та достатній запас пального для можливості зігрітися у разі потрапляння у сніговий замет.

Автомобільні шляхи та в’їзди до міст є зонами підвищеної небезпеки, де існує найбільший ризик утворення транспортних заторів. У зв’язку з цим при перетині таких небезпечних ділянок слід бути особливо уважним. Для забезпечення оперативної роботи рятувальної техніки, звертаємося до водіїв з проханням пропускати та надавати перевагу їм у русі, не займайте смугу зустрічного руху. Це попередить виникнення заторів на дорогах та підвищить пропускну спроможність магістралей.

Якщо з вами трапилася надзвичайна подія, чи ви стали свідком ДТП і потребуєте допомоги рятувальників то телефонуйте за єдиним номером «101».

У ДСНС у Житомирські області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: "Тернопільщина ...
Наступна новина: В Ужгороді популяризують ...

КОМЕНТАРІ