США і Росія обговорили можливість перемир’я в Сирії

США і Росія обговорили можливість перемир’я в Сирії

14.01.14 08:09 0 755
Керівники дипломатії Сполучених Штатів Америки і Росії обговорили можливість організувати перемир’я в Сирії напередодні міжнародної конференції про мирне врегулювання в цій країні, планованої на наступний тиждень у швейцарській Женеві. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Виступаючи після зустрічі у французькому Парижі, державний секретар США Джон Керрі заявив, що таке перемир’я може бути територіально обмежене і, зокрема, стосуватися регіону міста Алеппо на півночі Сирії.

Він і міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров висловили сподівання, що таке перемир’я вдасться запровадити до планованого початку мирної конференції наступної середи, 22 січня, як, можливо, і плани відкрити «гуманітарні коридори» і влаштувати обмін полоненими.

Але, сказав Лавров, ці плани не можуть бути передумовами проведення конференції.

Він також повторив, що Росія підтримує участь Ірану в цьому заході.

Керрі, зі свого боку, сказав, що США погодяться з участю Ірану, якщо Тегеран підтримає мету конференції – створення перехідного уряду Сирії.

Раніше він наголошував, що Вашингтон проти участі Тегерана в Женевській конференції, бо Іран не підтримує міжнародної домовленості 2012 року щодо перехідного уряду в Сирії. Але, на думку США, Іран міг би відіграти певну роль у кулуарах цієї конференції. Тегеран, у свою чергу, заявляв, що може й не погодитися на такий рівень участі в конференції. У перший перелік запрошених на конференцію Іран не ввійшов.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: В Україні розпочалися ...

КОМЕНТАРІ