Правозахисники видали критичний путівник до олімпійської Росії

Правозахисники видали критичний путівник до олімпійської Росії

14.01.14 10:09 0 802
Правозахисна організація Human Rights Watch оприлюднила «путівник» для журналістів із нагоди зимових Олімпійських і Паралімпійських ігор у Сочі в Росії, в якому висвітлені ризики, пов’язані з висвітленням подій, і поширені порушення прав людини, що, за словами правозахисників, суперечать цінностям Олімпійської хартії. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Організація зі штаб-квартирою у Нью-Йорку у США звернула увагу, що, хоча уряд Росії вочевидь намагається поліпшити образ країни, підготовка до ігор була повна порушень прав людини й інших суперечливих моментів, включно з суворим придушенням засобів інформації і громадянського суспільства.

Як мовиться у звіті, серед порушень у період підготовки до Олімпійських ігор у Росії були експлуатація, незаконні затримання й депортації робітників-мігрантів, а також примусові виселення мешканців міста Сочі.

Організація звернула увагу й на «бурю критики», яка лунає на адресу чинного в Росії закону, відомого як «закон про заборону пропаганди гомосексуалізму», який, за словами правозахисників, є дискримінаційним щодо представників ЛГБТ-спільноти і суперечить ідеалам Олімпійської хартії.

XXII зимові Олімпійські ігри мають відбутися в Сочі й околицях 6–23 лютого, після чого місто має прийняти й Паралімпійські ігри.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ