Журналістів викликають у ДАІ за пікетування «Межигір’я»

Журналістів викликають у ДАІ за пікетування «Межигір’я»

14.01.14 08:09 0 788
Минулого тижня учасники пікетування президентської резиденції «Межигір’я», що відбулося 29 грудня 2013 року, почали отримувати запрошення до ДАІ, пише «Телекритика». Серед них – декілька журналістів, які повідомили у Facebook про отримання так званих «повісток» від ДАІ. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

10 січня повідомлення про запрошення до підрозділу ДАІ отримала журналіст Інституту масової інформації Ірина Чулівська. Її викликали на 11 січня для складання протоколу про адміністративне правопорушення та тимчасового вилучення водійського посвідчення.

«Я нікуди не ходила. По-перше, вони принесли її менш ніж за день до того, як я нібито мала до них прийти. В цей день мене у Львові навіть не було. По-друге, в цьому повідомленні не було написано ні що саме я нібито порушила, ні коли, ні де, ні за кермом якого автомобіля. Моє авто за минулий тиждень вже двічі зупиняли ДАІ на під'їзді до Києва з причини «схоже авто у розшуку», але відпускали без зайвих пояснень», – розповіла Чулівська.

Також повідомлення про запрошення до підрозділу ДАІ отримав представник редакції інтернет-видання «Наш Київ». «Ось і ми отримали лист щастя з ДАІ за редакційний виїзд для висвітлення пікетування Межигір'я громадськими активістами 29.12.2013», – повідомило видання на своїй Facebook-сторінці.

Представника «Нашого Києва» викликали на 10 січня для розгляду вчиненого ним адміністративного правопорушення. Щоправда, в повідомленні ДАІ не сказано, якого саме правопорушення та коли вчиненого.

Журналістка «Громадського радіо», літературний оглядач Ірина Славінська «повістки» поки що не отримувала, але їй телефонували нібито з ДАІ.

«Ввечері 6 січня мені подзвонив якийсь чоловік, який не назвав свого прізвища та представився як «ДАІ Деснянського району» та просив «надати роз’яснення щодо руху в автоколоні 29 грудня». Я відмовилася надавати роз'яснення без повістки. Повісток поки не приходило. Адвокатський запит про причини дзвінка та особу, що мені телефонувала, вже надіслано», – розповіла Славінська «Телекритиці».

У перші дні нового року виклик до ДАІ отримали кореспондентка «Української правди»Оксана Коваленко та журналістка Тетяна Штан. Штан прийшла до ДАІ, де на неї склали протокол та забрали водійські права.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: В Україні розпочалися ...

КОМЕНТАРІ