Чернівчанам рекомендується не перешкоджати проведенню обстеження димових і вентиляційних каналів

Чернівчанам рекомендується не перешкоджати проведенню обстеження димових і вентиляційних каналів

15.01.14 17:46 0 847
На у Чернівцях у 123 житлових будинках комунальної власності існує проблема нещільності димових та вентиляційних каналів. Для вирішення зазначеної проблеми рішенням виконавчого комітету міської ради від 10.12.2013 року № 658/21 затверджено Програму заходів щодо усунення нещільності димових та вентиляційних каналів у багатоквартирних будинках м. Чернівців, обладнаних газовими проточними водонагрівачами (газовими колонками) на 2013-2015 роки.

Для забезпечення виконання вказаної Програми розпорядженням секретаря Чернівецької міської ради від 21.10.2013 року № 294-р створено міжвідомчу постійно діючу комісію з питань технічного стану димових і вентиляційних каналів та подальшої їх експлуатації.

З метою забезпечення безпечних умов проживання, недопущення нещасних випадків під час використання газу в побуті, уникнення випадків каліцтва та смерті, на виконання зазначеної Програми в житлових будинках проводяться щомісячні обстеження димових та вентиляційних каналів до моменту виконання робіт з їх ущільнення.

Шановні чернівчани! Міжвідомча комісія просить вас щомісячно надавати доступ до ваших квартир працівникам ВСТ «Житловик» для проведення обстеження димових і вентиляційних каналів з метою встановлення їх придатності для відведення продуктів згорання від побутових газових приладів. Перевірка здійснюється за кошти міського бюджету згідно графіків перевірки. Про дату та час перевірки димовентиляційних каналів вас повідомляє балансоутримувач.

У разі ненадання доступу для обстеження або відсутності мешканців у квартирах, власнику квартири необхідно в продовж 10-ти календарних днів звернутись в ВСТ «Житловик» або в іншу спеціалізовану ліцензійну організацію для проведення обстеження димових та вентиляційних каналів його квартири за власні кошти та надати балансоутримувачу (КЖРЕП) акт обстеження димовентиляційних каналів.

Відсутність акту обстеження з висновком про придатність димовентканалів до експлуатації є підставою для ПАТ «Чернівцігаз» щодо відключення газових побутових приладів від мереж газопостачання.

Шановні чернівчани, будьте відповідальні за своє життя та життя ваших рідних!

Міжвідомча постійно діюча комісія з питань технічного стану нещільних димових і вентиляційних каналів та подальшої їх експлуатації

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Україні розпочалися ...
Наступна новина: Хмельниччина: на шляху до ...

КОМЕНТАРІ