Микола Романюк: «Цьогоріч намагатимемося максимально вирішити питання з освітленням прибудинкових територій та вулиць міста»

Микола Романюк: «Цьогоріч намагатимемося максимально вирішити питання з освітленням прибудинкових територій та вулиць міста»

15.01.14 09:11 0 832
У 2013 році встановлено та відновлено 550 світлоточок у місті Луцьку. Про це під час оперативної наради розповів головний інженер КП «Луцьксвітло» Ярослав Солтисюк, інформуючи присутніх про стан мереж зовнішнього освітлення міста.

Він повідомив присутнім, що минулоріч Луцька міська рада виділила 729,8 тис. грн для реконструкції мереж зовнішнього освітлення міста на 20 вулицях та 19 дворах.

Також замінено 7,6 км кабельної мережі та встановлено 31 опору зовнішнього освітлення.

Міський голова Микола Романюк додав, що вдалося повністю завершити роботи з освітлення територій загальноосвітніх та дошкільних закладів міста.

Крім того, в місті ще не освітлена 31 прибудинкова територія. За його словами, цьогоріч це буде пріоритетним завданням. Микола Романюк зауважив, що людям незручно повертатися додому темними дворами. Завдання влади – створити комфортні умови для проживання лучан.

Міський голова зауважив, що можливо не вдасться заасфальтувати яму, однак, відновити освітлення двору – зобов’язані. За його словами, у кожному дворі - різний об’єм робіт: де необхідно кабель змонтувати, а де – світильник. Проте, необхідно працювати над вирішенням цього питання.

Також Микола Романюк зауважив, що міська влада працюватиме над виділенням коштів для заміни старих ламп вуличного освітлення на сучасні енергозберігаючі.

За словами Миколи Романюка, міська влада працюватиме й над освітленням вулиць та провулків, де нині ще його нема.

Звернув увагу міський голова й на прохання громадян щодо освітлення вулиць у нічний час. За його словами, на ці цілі необхідно додатково передбачити у бюджеті більше 1 млн грн, яких, на жаль, нема. Нині ж освітлення у нічний час здійснюється у черговому режимі. Проте, він наголосив, міська влада працюватиме над тим, аби й уночі вулиці і прибудинкові території були нормально освітлені.

Також Микола Романюк подякував працівникам КП «Луцьксвітло» за хорошу роботу.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині під час ...

КОМЕНТАРІ