Волинь: прокуратурою попереджено незаконний видобуток та реалізацію піску на Старовижівщині

Волинь: прокуратурою попереджено незаконний видобуток та реалізацію піску на Старовижівщині

15.01.14 08:48 0 846
Волинською міжрайонною прокуратурою з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері виявлено порушення вимог природоохоронного законодавства при укладанні Сереховичівською сільською радою з одним із підприємців договору на виконання робіт з рекультивації порушених земель.

Згідно з цим договором, сільрада розраховувалась із підприємцем за роботи піщано-ґрунтовою сумішшю. Пісок же цей, відповідно до робочого проекту з рекультивації земель, повинен був використовуватися лише для господарських та побутових потреб сільської ради. Використовувати його для розрахунків із підрядником було незаконно.

Відтак Волинський міжрайонний прокурор з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері звернувся до суду з позовом в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції в області та Старовижівської районної державної адміністрації до приватного підприємця та Сереховичівької сільської ради про визнання договору недійсним.

Рішенням Господарського суду Волинської області позов прокурора задоволено. Договір, на підставі якого сільська рада та підприємець всупереч вимог природоохоронного законодавства неправомірно використовували надра, визнано недійсним.

Рішення суду вже набуло законної сили.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Борисполі Леніна ...
Наступна новина: У РІВНЕНСЬКІЙ ЗОШ №4 ...

КОМЕНТАРІ