В Луцьку родини, які опинилися в складних життєвих обставинах, отримали подарунки від владики Ніфонта та міського голови Миколи Романюка

В Луцьку родини, які опинилися в складних життєвих обставинах, отримали подарунки від владики Ніфонта та міського голови Миколи Романюка

15.01.14 14:01 0 866
На новорічно-різдвяні свята традиційно українці ходять один до одного в гості та дарують подарунки. У сьогоднішній святковий день привітати з Новим роком, Різдвом Христовим родини, які опинилися в складних життєвих обставинах та перебувають на обліку у Луцькому міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, прийшли священнослужителі Волинської єпархії Української Православної Церкви на чолі з Митрополитом Луцьким та Волинським Ніфонтом. Участь у заході взяли міський голова Микола Романюк, директор Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан та начальник відділу у справах сім’ї та молоді міської ради Леонід Лаба.

Звертаючись до присутніх, владика Ніфонт зауважив, що дуже добре, коли люди розуміють необхідність допомагати один одному. «Ніколи церква не стоїть осторонь тих проблем, якими живе наше суспільство. Тому ми хочемо подарувати малозабезпеченим родинам наші подарунки і благословити на хороший новий рік. Дуже добре, що ми починаємо 2014 рік з добрих акцій, намірів, думок. Церква має об’єднувати всіх, державу, віруючих людей та показувати хороший приклад вірянам, як необхідно підтримувати інших та допомагати один одному. Минулий рік у нас пройшов гарно. Ми зробили багато хороших акцій», – наголосив він. Владика Ніфонт зазначив, що, на жаль, церква немає великих фінансових можливостей, але завдяки допомозі благодійників, вдається робити хороші справи громадянам, яким необхідна підтримка та допомога.

Також він подякував міському голові Миколі Романюку за підтримку усіх акцій та ініціатив, побажав усім присутнім міцного здоров’я, щастя та достатку.

Міський голова Микола Романюк зазначив: «Ми цей рік разом з священнослужителями починаємо з хорошої справи. Такі заходи стали для нас традицією. Хочу, в першу чергу, подякувати за такі хороші ініціативи владиці Ніфонту. Ви пройшли важкий життєвий шлях і маєте чуйне, добре серце. Хочу, аби всі ці труди, які Ви робите на благо лучан, волинян, Бог повертав Вам сторицею». Він побажав владиці Ніфонту здоров’я, реалізації усіх задумів, адже у нього їх дуже багато. Також Микола Романюк подякував усім, хто долучився до цієї акції.

Протоієрей Волинської єпархії Української Православної Церкви Валентин Марчук зауважив, що з ініціативи владики Ніфонта відбувається багато соціальних заходів. За його словами, він поставив перед священиками завдання, аби вони кожен день робили хороші справи. Він зазначив, що минулоріч Волинською єпархією Української Православної Церкви проведено 112 благодійних заходів, 40 з них – спільно з Луцькою міською радою. «У владики багато хороших задумів. Зокрема, на базі Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Луцька ми відкрили їдальню, у якій кожного четверга харчуємо 70 громадян, які є нужденними», – наголосив Валентин Марчук.

Після вітань представників влади та духовенства присутні послухали різдвяні піснеспіви у виконанні хору «Волинські дзвони», який працює при Храмі Всіх Святих Землі Волинської.

Потому владика Ніфонт та міський голова Микола Романюк вручили 30 родинам продуктові набори.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чехії оголосили ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ