У Луцьку стартував ХV міський фестиваль вертепів «З Різдвом Христовим!»

У Луцьку стартував ХV міський фестиваль вертепів «З Різдвом Христовим!»

15.01.14 10:54 0 1128
Лучани та гості міста продовжують святкувати новорічні-різдвяні свята. 14 січня, у Палаці культури колективи навчальних закладів, громадських організацій, установ культури та підприємств міста, родинні колективи відроджували традиції вертепного мистецтва, адже тут стартував ХV міський фестиваль вертепів «З Різдвом Христовим!».

Цей фестиваль входить у цикл заходів, що відбуваються у нашому місті з нагоди новорічно-різдвяних свят.

Пригадати лучанам та гостям міста старовинні українські традиції та розповісти про народження Спасителя допомогли ДНЗ № 6, 20, 17, 34, ЗОШ № 23, 12, 13, 17, гімназія № 4, 14, НВК № 22 , 26, фольклорний гурт «Барвінок» Луцького РНЦ, НВК школа-інтернат правознавчий ліцей, колектив «Покрова» недільної школи Покровського храму УПЦ та ЦДМТ «Диво».

Завітав на захід і перший заступник міського голови Святослав Кравчук. «Дітки, які беруть участь у фестивалі, даруючи мистецтво співу колядок, щедрівок, продовжують славні українські традиції. Вони передаватимуть їх своїм дітям та внукам, а це вчергове підтверджує, що Україна – самобутня держава, яка має історичні традиції, що передаються з покоління в покоління», - зазначив він й подякував керівникам творчих колективів за те, що прищеплюють учням любов до рідного краю.

Святослав Кравчук передав найщиріші вітання від Луцького міського голови Миколи Романюка, депутатського корпусу, побажав, аби Новий 2014 рік був добрим для кожної родини. «Миру, щастя, благополуччя усім нам. Хай завжди на нашій рідні землі лунають щирі колядки та щедрівки, у яких ми прославляємо Бога та віншуємо своїх рідних і близьких», - зазначив він.

Оцінювало виступи колективів-учасників компетентне журі, до складу якого ввійшли: директор Волинського обласного театру ляльок Данило Поштарук, директор Палацу культури міста Луцька Юрій Войнаровський, член Національної спілки письменників Надія Гуменюк, завідувач відділу етнографії на народних промислів Волинського краєзнавчого музею Людмила Мірошниченко-Гусак та заступник директора науково-методичного центру культури Волині Петро Клекоцюк.

При оцінюванні вертепів враховували: зміст текстів біблійної і світської частин вертепної вистави; наявність вертепної атрибутики (лялька, скринька, шопка, сценічні костюми ляльок та учасників «живого» вертепу); відображення традицій відзначення релігійних свят зимового циклу; виконавська майстерність; художнє оформлення дійства.

Учасники виступали у таких категоріях: дитячі колективи – вік учасників до 6 років; дитячі колективи – вік учасників до 18 років; колективи – вік учасників від 18 років; родинні колективи.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ