В Закарпатській області навіщо в Берегово щороку приїздить Азербайджанець

В Закарпатській області навіщо в Берегово щороку приїздить Азербайджанець

15.01.14 08:43 0 909
Нелегко вистояти в ці зимові дні біля прилавка, запрошуючи берегівчан придбати привезені з такої далечини гранати та хурму. До речі, вони дуже помічні при багатьох недугах, навіть можуть дещо вгамувати тиск, їх залюбки куштують сердечники, і навіть ті, хто щойно переніс операції чи інші складні хвороби.

До слова, ціна за штуку граната чи хурми – від 5 до 20 грн. Відрадно, що уродженець Азейбарджану Алі Сафа не зраджує одному із найзахідніших міст нашої країни – Берегову, куди приїжджає щороку не тільки з цими фруктами, але й із кавунами та динями. За це можна йому тільки подякувати, як і його друзям, які поруч біля ринку (початок вулиці І. Франка) торгують яблуками.

Слід також сказати, що у багатьох родинах гранат прикрашає новорічний стіл. Недаремно, адже він – емблема сонця та символ щасливого життя, пристрасного кохання. Через яскравий колір, що нагадує кров, у давній Греції цей продукт вважали джерелом невичерпної життєвої енергії, який дарував силу, наснагу, бажання. Фрукт багатий на вітамін С, калій, кальцій, магній, натрій. Отже, за кількістю корисних речовин він – ідеальний продукт, на який під час застілля можна “налягати” без обмежень.

газета «Берегово»

Про це повідомив Карпатський Об’єктив
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Попередня новина: На Тернопіллі валентин ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ