В Закарпатській області затриманому при одержанні 5 тис. дол. США чиновнику оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення

В Закарпатській області затриманому при одержанні 5 тис. дол. США чиновнику оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення

15.01.14 11:21 0 780
14 січня прокуратурою Закарпатської області оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди) заступнику начальника одного з управлінь Головного управління міністерства доходів і зборів у Закарпатській області.

36-річний посадовець вимагав та отримав від ужгородського підприємця 5 тисяч доларів США за одержання ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та подальше сприяння у здійсненні підприємницької діяльності.

Першу частину неправомірної вигоди – тисячу доларів – чиновник отримав завчасно. А при передачі другої частини – 4 тисяч доларів, був затриманий на місці вчинення кримінального правопорушення співробітниками прокуратури області, УБОЗ УМВС та УВБ ГУ Міндоходів в Закарпатській області біля одного з ужгородських кафе.

Посадовця затримано у порядку ст. 208 КПК України та поміщено в ізолятор тимчасового тримання.

Досудове розслідування даного кримінального правопорушення здійснюється прокуратурою Закарпатської області.

Довідка:

ч.4 ст. 368 КК України - прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовоюособою у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або запопередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди, -карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі спеціальною конфіскацією та з конфіскацією майна.

Повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

«Карпатський об’єктив»

Про це повідомив Карпатський Об’єктив
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ