Хмельниччина: на шляху до створення національного природного парку «Верхнє Побужжя»

Хмельниччина: на шляху до створення національного природного парку «Верхнє Побужжя»

15.01.14 18:01 0 931
Верхнє Побужжя – мальовнича територія, яка займає східну частину Подільської височини, верхів’я Південного Бугу та його приток і відзначається своєрідністю ландшафтів та багатим різноманіттям рослинного і тваринного світу.

під головуванням заступника голови облдержадміністрації Володимира Галищука відбулось засідання координаційної ради з питань створення національного природного парку «Верхнє Побужжя».

На виконання Указу Президента України № 1129/2008 «Про розширення мережі та територій національних природних парків та інших природно-заповідних об'єктів» прийнято розпорядження голови Хмельницької облдержадміністрації Ядухи Василя Степановича від 21 жовтня 2013 року за № 332/2013-р «Про створення робочої групи з питань національного природного парку «Верхнє Побужжя» створено робочу групу, до складу якої входять профільні керівники органів виконавчої влади та науковці.

«Розвиток природно-заповідного фонду Хмельницької області є одним із основних пріоритетів екологічної політики облдержадміністрації. Природно-заповідний фонд має особливу природоохоронну, наукову, естетичну, рекреаційну цінність, слугує збереженню природної різноманітності ландшафтів, генофонду тваринного і рослинного світу, підтриманню загального екологічного балансу і забезпеченню фонового моніторингу навколишнього природного середовища.», - зазначив Володимир Галищук.

Поряд з тим, директор Департаменту екології та природних ресурсів ОДА Сергій Вавринчук зазначив, що створення національних природних парків є каталізатором сталого розвитку регіону та базою для розвитку рекреаційної, туристичної, еколого-освітньої, природоохоронної, наукової діяльності та стимулом для розвитку супутніх видів підприємницької діяльності в області. Крім того, на території проектованого природного парку «Верхнє Побужжя» виявленні рідкісні угруповання із Зеленої книги України, а також великим різноманіттям відзначається тваринний світ.

Підсумовуючи зібрання, Володимир Галищук зазначив, що створення парку допоможе зберегти природу, відкриє значні можливості для проведення туризму та рекреації. Крім того, це дасть можливість і поштовх для розвитку малого туристичного та іншого бізнесу.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ