На Хмельниччині щоб вгамувати розлючений п'яний натовп біля нічного розважального закладу, працівникам Державної служби охорони довелося застосувати зброю

На Хмельниччині щоб вгамувати розлючений п'яний натовп біля нічного розважального закладу, працівникам Державної служби охорони довелося застосувати зброю

15.01.14 11:21 0 790
В місті Старокостянтинів Хмельницької області співробітники Державної служби охорони при УМВС були змушені застосувати зброю на ураження, щоб втихомирити натовп агресивних молодих людей, які спочатку билися в середині приміщення, а потім продовжили з’ясування стосунків на вулиці. Перед тим міліціонери двічі здійснювали попереджувальні постріли угору, але жоден з хуліганів на таке попередження не відреагував.

Резонансна подія трапилася у одному з розважальних закладів райцентру близько другої години ночі. У закладі спрацювала «тривожна кнопка», яку натиснув переляканий персонал нічного бару. На виклик терміново прибув наряд ДСО. Коли бійці під'їхали до закладу, то побачили на вулиці близько 30 агресивно налаштованих людей. Серед них особливо неадекватною поведінкою виділялися троє чоловіків, які підбурювали натовп до протиправних дій, а міліціонерам погрожували розправою.

Правоохоронці спробували заспокоїти громадян і закликали їх до збереження порядку. Але у відповідь вищезгадана трійця заколотників взялася провокувати натовп до силових дій проти міліціонерів. Хулігани почали нападати на бійців, смикати за одяг, навіть спробували вирвати табельну зброю. Одна з дівчат вчепилася зубами у руку інспектора ДСО, прокусивши йому палець.

Оцінивши ситуацію та побачивши реальну загрозу, міліціонери попередили про застосування зброї. Однак це не допомогло. Наступним кроком співробітників міліції стали попереджувальні постріли в повітря. Але і вони не вгамували «провокаторів». Тоді патрульні змушені були застосувати зброю на ураження і один з найбільш агресивних провокаторів отримав кулю в ногу. Лише після цього натовп притих. Правоохоронці надали першу медичну допомогу пораненому і затримали трьох підбурювачів. Затримані чоловіки виявилися раніше судимими за різні злочини.

Наразі стосовно затриманих відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу України (Хуліганство), санкція якої передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років. Розслідування обставин вчинення кримінального правопорушення триває. Що ж стосується правоохоронців, які застосували зброю, то правову оцінку їхнім діям у встановленому законом порядку дасть прокуратура.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ