На онкохворих дітей у 2014-му передбачено вчетверо менше, ніж торік, – активісти

На онкохворих дітей у 2014-му передбачено вчетверо менше, ніж торік, – активісти

15.01.14 16:28 0 787
На лікування усіх онкохворих дітей України на 2014-ий рік передбачено лише 50 мільйонів гривень.

Про це повідомляють волонтери-члени опікунської ради «Охматдиту».

За їхніми словами, ця сума становить не більше 20% від потреби.

«Цих грошей не вистачить навіть на елементарні ліки для хіміотерапії, не кажучи вже про дорогі. Жоден благодійний фонд не зможе замінити собою державні функції, і таке бюджетування – це просто хрест на тисячах дитячих життів», – заявила у коментарі «Українській правді. Життя» засновник благодійного фонду «Таблеточки» Оля Кудіненко.

В.о. голови Опікунської Ради НДСЛ «Охматдит» Ганна Гопко зазначила на своїй сторінці у Фейсбук, що 50 мільйонів гривень це майже у 4,5 раза менше, ніж 216 мільйонів, які «вибили» на фінансування лікування онкохворих дітей минулого року, і майже вдвічі менше, ніж 2012-го.

«Гарні пріоритети у влади: нехай діти помирають, лиш би міліціонери були ситі зі своїми 18 мільярдами (таку суму закладено на фінансування МВС у бюджеті 2014-го року, – ред.)», – обурюється Гопко.

Як відомо, фінансування дітей з онко- та онкогематологічними хворобами також передбачене з відрахуваннь від проведення державних лотерей, але волонтери наголошують, що наповнення цього спецфонду непрогнозоване і у кращому випадку «живі» гроші з нього надійдуть лише в серпні.

«А тендери не проводитимуться без грошей, і діти сидітимуть на 50 мільйонах гривень до вересня», – підкреслює Ганна Гопко.

На дорослих онкохворих, за даними волонтерки, передбачено 298 мільйонів гривень замість необхідного мінімума у 1,7 мільярда гривень.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Борис Клімчук закликає до ...

КОМЕНТАРІ