Під спів колядок і водіння Маланки у Львові відкрили «Книжковий дворик»

Під спів колядок і водіння Маланки у Львові відкрили «Книжковий дворик»

15.01.14 12:22 0 843
Під акомпанемент колядок, водіння Маланки, посівання, а також частування пампухами у Львові 14 січня відкрили нову книгарню – «Книжковий дворик». На Винниченка, 4, де й оселилась крамниця, завітало стільки людей, що ніде яблуку було впасти.

Про це повідомив кореспондент IA ZIK.

На відкриття «Книжкового дворика», що пройшло в атмосфері справжнього свята, зійшлось чимало львівських письменників, видавців та звичайних поціновувачів книги. Присутніх веселила експресивна Маланка, господарі книгарні частували гостей смачними пампухами, а дітвора – засіяла на щастя-здоров’я. Також усі дружньо колядували.

Фото Оксани Прохорець

Директор книгарні, організатор Книжкової толоки у Миколаєві Люба Хомчак висловила сподівання, що «Книжковий дворик» житиме і матиме відвідувачів, які набиратимуться тут доброго духу, світла й тепла. Звернувшись до письменників і видавців, п. Люба зауважила: хоче, аби в книгарні жили їхні книжки і щоб були частішими зустрічі.

У коментарі IA ZIK вона розповіла про концепцію закладу: планується облаштувати швидше книгарню-салон, в якій би зустрічались читачі, письменники, видавці і несли одне одному добро й теплі слова. Відтак, планується організація таких творчих зустрічей і презентацій. (Нагадаємо, такі зустрічі, організовані Любою Хомчак, впродовж кількох років уже діють у двох районних центрах Львівської області. У Миколаєві заходи відбуваються щосуботи о 18.00 у міській «Просвіті», у Стрию – щочетверга о 16.00).

Асортимент книг у крамниці доволі широкий, її особливістю ж стануть окремі полиці-стенди для книжок саме від львівських видавництв та львівських письменників. У планах «Книжкового дворика» – інформування про їхні видавничі новинки. Тому на відкритті письменників і видавців закликали долучатись до створення своєрідної інформаційної бази книгарні – у кого що нового вийшло.

Письменниця Галина Вдовиченко у коментарі IA ZIK зазначила: навіть не може пригадати, коли востаннє бачила таку наповнену відвідувачами книгарню, як . Вона побажала, аби в «Книжковому дворику» завжди було так гамірно і багатолюдно, як у день відкриття.

Фото Оксани Прохорець

«Відкриття книгарні – це подія. Не лише для Львова, а взагалі, дожилися ми до того, що й для всієї країни. Пам’ятаємо, як нещодавно в Харкові розбили книгарню «Є», що є дуже негативною і неприємною новиною. А тут навпаки – відкривають. Знаю, що за кілька днів у Львові відкриють ще одну книгарню. І це дуже хороший період, він тішить, нехай би так було й надалі», – сказала письменниця.

Галина Вдовиченко підтримала ідею проведення у книгарні різних заходів, а також запропонувала організовувати в самому дворику читання, інсценівки тощо.

Перекладач і письменник Андрій Содомора у коментарі IA ZIK наголосив: те, що відкрилася ще одна книгарня у Львові і що люди тягнуться до книжки – вселяє велику надію у бачення чогось світлого, до чого людина все-таки повертатиметься, незважаючи на колосальний технічний прогрес.

Фото Оксани Прохорець

«Якщо людина тягнеться до класичної книжки у час електронної – це надзвичайно втішає і говорить про те, що людина ще не порвала зв’язку з речами, які її оточують. Якщо речі від нас відходять – ми втрачаємо щось дуже важливе. Якісь такі підпорки для душі, якісь нитки, які в’яжуть нас із зовнішнім світом. А книжка – передусім. Книжка, яку беремо до рук, є чимось таким рідним. Якщо ми її втратимо, то втратимо надзвичайно багато», – сказав Андрій Содомора.

Загалом на відкритті книгарні «Книжковий дворик» присутні наголосили: для Львова кожна книгарня – люба та мила, адже книга – це вікно в світ, а ще – найкращий подарунок. Вони побажали керівництву закладу успіху і висловили побажання, щоб видавнича пропозиція завжди працювала на асортимент попиту.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Закарпатська ДСНС просить ...

КОМЕНТАРІ