У Львові щодня – «Велика коляда»

У Львові щодня – «Велика коляда»

15.01.14 12:50 0 764
З 7 до 26 січня у храмі Пресвятої Євхаристії проходить щорічний фестиваль «Велика коляда», метою якого є збагачення духовно-культурного рівня мешканців та гостей Львова, збереження духовної спадщини та християнської Різдвяної традиції українського народу.

Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.

«Ідейним натхненником організації фестивалю був настоятель храму Пресвятої Євхаристії і голова Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ о. Йосиф Мілян ( – Єпископ-помічник Київської архиєпархії). Благородну справу підтримав теперішній настоятель о. Юрій Васьків.

Ще з перших фестивальних гала-концертів звучали відомі аранжування колядок у виконанні всіх учасників «Великої коляди». Довкола фестивалю об’єднуються диригенти, композитори, звучать прем’єри. У 2005 році зародилася ідея написання творів спеціально для фестивалю.

У 2011 році започатковано тематичну концепцію фестивалю – концерти певної етнографічної місцевості України. У храмі лунали різдвяні твори з Лемківщини, Гуцульщини, Полісся. Пошуки самобутніх колективів, співпрацю з ними успішно налагоджує Надія Дзвоник, режисер усіх гала-концертів та їх незмінна ведуча.

Якщо у першому фестивальному гала-концерті взяли участь чотири творчі колективи, то у десятому їх було 77. Такому стрімкому зростанню фестиваль завдячує усім, хто щиро вболіває за збереження і примноження українських різдвяних традицій», – пояснили організатори фестивалю.

Фестиваль «Велика коляда» проходить щоденно. В будні дні з 19:00, в суботу з 14:00 та в неділю з 16:00. Загалом цього року на фестиваль завітає близько 65 колективів.

Детальна програма заходів на сайті фестивалю.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ