У Львівській області 3 людей потрапили до лікарні через отруєння чадним газом

У Львівській області 3 людей потрапили до лікарні через отруєння чадним газом

15.01.14 14:07 0 762
14 січня о 00:26 в приймальне відділення Дрогобицької міської лікарні поступили три мешканці м. Дрогобич, 1990, 1995 та 1984 року народження. Потерпілі поступили до медичного закладу з попереднім діагнозом – отруєння чадним газом. Після огляду медичними працівниками всіх потерпілих було відпущено додому.

Загалом з початку року на території Львівської області в лікувальні заклади з ознаками отруєння чадним газом доставлено 7 осіб, з них 3 дитини.

Головне управління ДСНС України у Львівській області глибоко стурбоване ситуацією, що склалася. Сумна статистика свідчить про те, що велика кількість смертельних випадків виникає в квартирах, де встановлені, так звані, «євровікна» і відсутня або самочинно перебудована вентиляційна система чи система димовидалення.

Нагадаємо, чадний газ - безколірний газ без запаху. Отруєння може статись під час роботи бензинових двигунів, при згорянні природного газу, при пожежах. Велика кількість смертельних випадків відбувається у закритих приміщеннях з відсутнього вентиляцією, наприклад, в квартирах, де встановлені євро вікна без повітрофільтрів та гаражах.

Основні симптоми отруєння чадним газом: головний біль, м'язова слабість, задуха, червоний колір обличчя, втрата свідомості, тривала дія чадного газу може призвести до смерті.

Важливо пам'ятати:

* Перед використанням всіх газових приладів необхідно провітрити приміщення і упродовж всього періоду роботи залишати кватирку відчиненою. Не залишайте працюючі газові прилади без уваги і стежте, щоб полум'я конфорки не загасло.

* Конфорки й духовки призначені тільки для приготування чи підігріву їжі. У жодному разі не можна їх вмикати для обігріву приміщення.

* Важливо стежити за справністю димоходів та вентиляційних каналів - перевіряти тягу до і після увімкнення газового обладнання чи пічного опалення, з відводом продуктів згоряння в димохід, а також періодично під час його роботи.

* Слід систематично перевіряти справність газового обладнання: для цього необхідно укласти договір зі спеціалізованою організацією про перевірку технічного стану газового обладнання.

* Важливою умовою безпеки при користуванні газовими приладами є також контроль за повнотою згоряння газу. При повному згорянні полум'я має блакитно-фіолетовий колір, при неповному – темно солом'яний. Неповне згоряння газу викликає інтенсивне виділення у приміщення чадного газу, який діє на організм як отрута.

Забороняється:

* Використовувати газові плити для обігріву приміщень.

* Використовувати газові прилади з несправною або відключеною автоматикою безпеки.

* Залишати працюючі газові прилади та печі без нагляду.

* Допускати до користування газом дітей та осіб у нетверезому стані.

* Самостійно проводити установку і ремонт газового та пічного опалення.

Бережіть себе і своїх близьких, слідкуйте за справністю газового обладнання та пічного опалення, не вдавайтеся до його самостійного встановлення або ремонту.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі невідомий ...

КОМЕНТАРІ