У Львівській області фахівці туристичної галузі обговорили питання впровадження законодавчо-нормативної бази для розробки та встановлення туристичних знаків

У Львівській області фахівці туристичної галузі обговорили питання впровадження законодавчо-нормативної бази для розробки та встановлення туристичних знаків

15.01.14 08:21 0 875
13 січня за ініціативи департаменту міжнародного співробітництва та туризму облдержадміністрації відбувся міжнародний круглий стіл на тему «Впровадження законодавчо-нормативної бази для розробки та встановлення туристичних знаків» за участі комісії зі знакування туристичних шляхів у Львівській області та Польського туристично-краєзнавчого товариства.

Захід проведено з нагоди затвердження Міністерством економічного розвитку і торгівлі України 31 грудня 2013 року Національного стандарту України ДСТУ «Туристичні послуги. Знаки туристичні активного туризму. Класифікація, опис і правила застосування», розробниками якого є львівські фахівці – представники Державного підприємства «Науково-дослідний інститут метрології вимірювальних і управляючих систем», Клубу велотуристів друзів природи «Рух» та Комісії зі знакування туристичних шляхів у Львівській області.

Введення цього нормативного документу давно очікувала українська туристична спільнота, оскільки його відсутність знижувала туристичну привабливість та конкурентоздатність вітчизняного туристичного продукту на європейському ринку туристичних послуг.

Стандарт вперше в Україні надає опис і встановлює вимоги до туристичних знаків, що позначають шляхи подорожей активних видів туризму – пішохідного, велосипедного, лижного, водного, кінного, а також забезпечують підвищену безпеку та інформаційну наповненість подорожей.

У стандарті наведена система знакування, яка відповідає останнім рекомендаціям європейських туристичних організацій у галузі знакування та має на меті створення національної мережі туристичних шляхів в Україні як складової частини загальноєвропейської мережі.

Учасники заходу обговорили сучасний стан законодавчо-нормативної бази для розробки та встановлення туристичних знаків та окреслили подальший план дій стосовно впровадження вищезгаданого Національного стандарту України. З польською стороною досягнуто домовленостей щодо уніфікації закування міжнародних шляхів активного туризму.

Також учасники міжнародного круглого столу відмітили важливість проведення всеукраїнської конференції щодо впровадження стандарту за участю фахівців, які здійснюють туристичне знакування, представників областей України, районних державний адміністрацій та органів місцевого самоврядування Львівщини.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська область: ...
Наступна новина: В Луцьку триває формування ...

КОМЕНТАРІ