В Житомирській області у Романівському районі запустили дві реконструйовані котельні в школах

В Житомирській області у Романівському районі запустили дві реконструйовані котельні в школах

15.01.14 09:34 0 787
Напередодні Старого Нового року Червонохатківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Романівського району отримала довгоочікуваний подарунок – відбувся урочистий запуск реконструйованої котельні. Участь у заході взяли перший заступник голови облдержадміністрації Микола Олещенко, народний депутат України Віктор Развадовський, керівництво району, територіальна громада.

Голова Романівської райдержадміністрації Олександр Чорноморець зазначив, що у районі реалізовуються соціальні ініціативи Президента України «Діти – майбутнє України», а саме щодо створення належних умов для дітей під час навчального процесу, зокрема ощадливого використання енергоресурсів.

Питання енергозбереження, заміни застарілого обладнання в котельнях перебувало на постійному контролі керівництва району та області. Потреба проведення реконструкції в котельнях Ягодинської та Червонохатківської шкіл була включена до Програми соціально-економічного розвитку району на 2013 рік. Обладнання котелень, яке експлуатувалося понад два десятиліття без капітальних ремонтів, часто виходило з ладу, збільшувалися енергозатрати.

Ще влітку минулого року відділ освіти Романівської райдержадміністрації підготував проектно-кошторисну документацію на загальну суму 500 тис. грн. Очікувана сума субвенції з державного бюджету надійшла до району в жовтні 2013 року. До відновлення котелень приступили одразу, адже якраз розпочинався опалювальний сезон 2013-2014 року і дітлахам у школі потрібно було терміново створити відповідні умови для навчання.

Так, завдяки сприятливим погоднім умовам у жовтні та листопаді 2013 року було проведено капітальні ремонти котелень. Ремонтники виконали демонтаж старих малоефективних котлів та встановили нове сучасне опалювальне обладнання. Весь процес по капітальному ремонту двох котелень від демонтажу до запуску зайняв по 7 днів на кожен об\'єкт. Бригада робітників працювала добросовісно, у тісній співпраці з керівництвом навчальних закладів. Саме взаєморозуміння та підтримка усіх учасників проектів сприяли тому, що учні та вчителі навчаються й працюють у теплих і класних кімнатах.

За попередніми розрахунками, після виконання капітальних ремонтів котелень, очікувана економія твердого палива в опалювальний період 2013-2014 року буде становити мінімум 25% (у грошовому еквіваленті виражається в сумі близько 53 тис. грн.) або 300 м.куб по двом школам.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Конкурсна комісія ...
Наступна новина: На Закарпатті стартувала ...

КОМЕНТАРІ