У Рівненській області до суду скеровано обвинувальні акти стосовно 49 осіб, що вчинили корупційні злочини

У Рівненській області до суду скеровано обвинувальні акти стосовно 49 осіб, що вчинили корупційні злочини

15.01.14 11:20 0 810
У результаті вжитих заходів на виконання вимог антикорупційного законодавства правоохоронними органами Рівненської області торік закінчено досудове слідство у 74 кримінальних провадженнях. До суду направлено 48 обвинувальних актів у кримінальних провадженнях про корупційні злочини стосовно 49 осіб. З підозрюваними укладено 15 угод про визнання винуватості. Про це повідомив начальник відділу нагляду за додержанням законів у сфері протидії корупції та процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про корупційні правопорушення прокуратури області Володимир Пазуха.

Корупційні злочини виявлялись з боку посадових осіб органів внутрішніх справ – 5, податкової міліції та інших служб – 5, закладів охорони здоров’я – 2, освіти – 4, посадових осіб органів місцевого самоврядування – 9.

З направлених до суду обвинувальних актів про кримінальні корупційні правопорушення кожен четвертий стосується найнебезпечнішого прояву корупції – одержання неправомірної вигоди (хабарництва). Низку корупційних злочинів виявлено у бюджетній сфері – 20, земельних правовідносинах – 4, в інших сферах.

Судами області ухвалено 26 обвинувальних вироків стосовно 26 осіб.

Правоохоронними органами області також вживались заходи щодо протидії адміністративно-караній корупції.

Так, у 2013 році спеціально уповноваженими суб’єктами області складено та направлено до суду 76 протоколів про вчинення адміністративних корупційних правопорушень, з них органами прокуратури – 26.

Судами розглянуто 69 адміністративних справ та за їх результатами до відповідальності вже притягнуто 62 особи. Корупційними правопорушеннями заподіяно збитки на суму майже 7 тис. грн., які відшкодовані повністю. На винних накладено стягнення у виді штрафу в сумі понад 32 тис. грн.

У зв’язку з притягненням до відповідальності за корупційне правопорушення з посад звільнено 14 осіб.

Запобігання і протидія корупції залишається одним із пріоритетних напрямів діяльності правоохоронних органів, зокрема прокуратури. Робота на цьому напрямі триває.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: з початку року у ...
Наступна новина: На Хмельниччині щоб ...

КОМЕНТАРІ