У РІВНЕНСЬКІЙ ЗОШ №4 РОЗПОЧАТО ЕКСПЕРИМЕНТ ІЗ ВПРОВАДЖЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ «3 ПО 30 ХВИЛИН»

У РІВНЕНСЬКІЙ ЗОШ №4 РОЗПОЧАТО ЕКСПЕРИМЕНТ ІЗ ВПРОВАДЖЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ «3 ПО 30 ХВИЛИН»

15.01.14 08:55 0 827
У РІВНЕНСЬКІЙ ЗОШ №4 РОЗПОЧАТО ЕКСПЕРИМЕНТ ІЗ ВПРОВАДЖЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ «3 ПО 30 ХВИЛИН»

Як повідомили в управлінні освіти виконавчого комітету Рівненської міської ради, технологія проведення уроків «3 по 30 хвилин» - це нова система організаційно-управлінської діяльності закладів освіти. Специфічний ритм роботи – 30-хвилинні системні строєні заняття – дає змогу зосередити увагу учнів на щоденній підготовці 2-3 предметів (замість 6-7 за традиційною урочно-управлінською схемою).

Ця технологія дає змогу ефективніше використовувати навчальний час, запобігає перевантаженню учнів, уповільнює їхню стомлюваність. При застосуванні технології « 3 по 30 хвилин» учні виконують домашні завдання з меншої кількості навчальних дисциплін. З`являється можливість постійно застосовувати пропедевтичні домашні завдання, які активізують пошукову та творчу діяльність учнів, допомагають глибшому осмисленню та міцнішому засвоєнню матеріалу, що стане запорукою покращення навчальних досягнень учнів і якісної підготовки до занять.

Ефективність вищезазначеної системи організаційно-управлінської діяльності навчального закладу було підтверджено в ході дослідно-експериментальної роботи на базі Всеукраїнського коледжу ім. В. Сухомлинського м. Київ та гімназії №1 м. Прилуки.

З 1 січня 2014 року дослідно-експериментальна робота «Реорганізація класно-урочної системи на технологію «три по 30 хвилин» як засобу підвищення ефективності та якості навчально-виховного процесу» офіційно започатковано на базі Рівненської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 (директор Іванець Н.О.).

9 січня 2014 року в навчальному закладі відбулось засідання постійно діючого семінару-практикуму «Секрети педагогічної майстерності» з теми «Впровадження інноваційних технологій з метою розвитку інтересу учнів до навчання: реорганізація класно-урочної системи на технологію «три по 30 хвилин». На семінарі були підведені підсумки І (організаційного) етапу експериментально-дослідної діяльності педагогічного колективу з впровадження інноваційної технології «три по 30 хвилин», проведено узгодження вимог нормативних документів МОН України з навчально-методичним забезпеченням уроку відповідно до даної технології, апробовано в пілотному режимі календарно-тематичне планування та уроки з навчальних предметів за технологією «три по 30 хвилин», вироблено методичні рекомендації щодо організації навчальної діяльності на ІІ семестр 2013-2014 н.р. з урахуванням особливостей різних предметів.

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинь: прокуратурою ...
Наступна новина: На Тернопіллі настоятель ...

КОМЕНТАРІ