У Рівненській області керівник Радивилівського райвідділу міліції ознайомив старшокласників з роботою міліції

У Рівненській області керівник Радивилівського райвідділу міліції ознайомив старшокласників з роботою міліції

15.01.14 08:01 0 786
В актовій залі Радивилівського НВК «Школа №2 – ліцей» відбулась зустріч учнів випускних класів із майором міліції Віталієм Кедою задля правового виховання школярів і молоді.

Під час бесіди Віталій Іванович розповів старшокласникам, що таке міліція і які головні функції вона виконує в сучасному житті. Зауважив, що на перший погляд, для звичайних громадян робота органів внутрішніх справ є непомітною. Однак спокійним прогулянкам по місту у вечірній час доби передує копітка робота з виявлення правопорушень, які посягають на громадський порядок та безпеку громадян, а також щодобові патрулювання.

Підлітки, які знаходяться перед вибором професії, дізналися багато нового про систему роботи міліцейських вищих навчальних закладів, перспективи працевлаштування. Начальник міліції пригадав, як більше десяти років тому навчався в цьому ж закладі, і до них – тодішніх учнів – з профілактичною бесідою завітав заступник начальника з кадрових питань. Саме після цієї зустрічі він і обрав професію правоохоронця.

Керівник міліцейського підрозділу розповів учням про причини та умови, що штовхають молодих людей на необдумані вчинки, за які потім вони потрапляють на облік у кримінальній міліції у справах дітей, притягуються до адміністративної та кримінальної відповідальності, а у результаті фактично калічать своє молоде життя та майбутню долю. Розказав про вплив інформації на людську підсвідомість або зомбування, про мету створення соціальних мереж та можливого використання персональних даних про особу у різних незаконних цілях.

Учням було наголошено, що за допущені ними правопорушення їх батьки, згідно з діючим законодавством, теж несуть відповідальність, і тому запропоновано не припускатись у своїй повсякденній поведінці негативних вчинків.

– Ви зараз знаходитеся в такому віці, коли легко можете піддатись негативному впливу, – зазначив Віталій Кеда. – Знайте, що нічого не відбувається просто так, і за кожне вчинене вами протиправне діяння необхідно буде розплачуватися.

Під час бесіди майор міліції розповів школярам про ті злочини та правопорушення, які трапились на території району. Обмін інформацією проходив з наведенням прикладів реального життя, що викликало чималий інтерес у старшокласників.

Віталій Іванович запропонував юнакам та дівчатам у разі виникнення негативних ситуацій, пов’язаних з порушенням законодавства, не залишатись на самоті зі своїми проблемами, не боятись прийти до правоохоронців для їх розв’язання, адже першим і основним завданням міліції у роботі є не покарання, а запобігання вчиненню правопорушень.

Під час профілактичної бесіди було обговорено чимало тем. Це стосувалось і продажу спиртних напоїв неповнолітнім, за що продавці сплачуватимуть чималі штрафи, і недопущення паління в громадських місцях, особливості перебування неповнолітніх у вечірній час доби, а також проблеми поширення наркоманії.

На завершення Віталій Іванович побажав присутнім успіхів у навчанні, виборі майбутньої професії. Головне – зрозуміти, що кожне відвернуте лихо – це врятоване здоров’я, доля або життя. А це – найцінніше…

Оксана ШУЛЯК,

Радивилівський РВ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: В Луцьку кризовим сім’ям ...

КОМЕНТАРІ