Обама закликав законодавців дати шанс дипломатії щодо Ірану

Обама закликав законодавців дати шанс дипломатії щодо Ірану

15.01.14 09:28 0 821
Президент США Барак Обама закликав американських законодавців дати шанс дипломатії в питанні ядерної програми Ірану. Про це він заявив після того, як шість світових держав узгодили з Тегераном заходи для реалізації шестимісячної тимчасової ядерної угоди, які діятимуть з 20 січня. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Обама сказав, що тимчасова угода пропонує «двері можливостей». Він також додав, що ініціативи деяких американських законодавців про нові санкції щодо Ірану могли приректи дипломатичну ініціативу.

Речник Білого дому Джей Карні також наголосив на потребі досягнення всеосяжної угоди з Іраном.

«Ми впевнені: Тегеран розуміє, що недотримання зобов'язань матиме наслідком відповідні дії з боку Сполучених Штатів та міжнародної спільноти. Важлива і друга частина: одна з причин не вживати заходів через Конгрес – те , що це може завдати шкоди міжнародному консенсусу , який ми вибудували. Міжнародний консенсус є однією з основ гарантування повноти та ефективності режиму санкцій», – наголосив речник.

Світові держави побоюються, що ядерна програма Ірану має на меті створення ядерної зброї. Тегеран наполягає, що розвиває цю програму лише з мирною метою.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Борис Клімчук: У 2014 році ...

КОМЕНТАРІ