Чехія: палестинці вибачилися за нелегальну зброю в посольстві

Чехія: палестинці вибачилися за нелегальну зброю в посольстві

15.01.14 12:25 0 952
Керівництво Палестинської національної адміністрації вибачилося перед Чехією за незаконну зброю, яку виявили у призначеному для палестинського посольства будинку у Празі після того, як там унаслідок вибуху загинув палестинський посол, повідомило чеське Міністерство закордонних справ. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За повідомленням, вибачення офіційно передав учора до чеського міністерства представник палестинського дипломатичного відомства.

Як мовиться в повідомленні, палестинська сторона зробила з інциденту необхідні висновки і вжила заходів, щоб такого більше не повторювалося.

Понад тиждень тому МЗС Чехії заявило, що чекає від палестинської сторони пояснень із приводу нелегальної зброї в новозбудованій будівлі, яка має стати палестинським посольством і одночасно резиденцією посла. У Празі наголосили, що наявність такої зброї є грубим порушенням Віденської конвенції про дипломатичні відносини.

Про виявлення 12 одиниць незареєстрованої зброї стало відомо після вибуху, що стався 1 січня в будинку, який іще офіційно не прийнятий в експлуатацію, коли палестинський посол Джамал Мухаммад аль-Джамал відкривав у ньому сейф. Вибух важко поранив посла, який у лікарні помер. Поліція Чехії виключила можливість кримінальної причини вибуху і кваліфікує справу як смерть із недбалості. За даними поліції, спрацювала вибухівка, можливо, закладена в сейфі як запобіжник проти несанкціонованого відкриття або ж яка зберігалася в цьому сейфі, коли його відкривав сам посол.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ