У Чехії оголосили звинувачення підозрюваним через отруйний алкоголь

У Чехії оголосили звинувачення підозрюваним через отруйний алкоголь

15.01.14 14:01 0 949
Прокурори в Чехії оголосили звинувачення проти 31 особи у зв’язку з поширенням у країні отруйного алкоголю восени позаминулого року, через що загинули 38 людей і ще десятки були важко отруєні. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Сімом із них висунуте найтяжче звинувачення, у створенні загрози громадській безпеці, за що їм у разі визнання винними може загрожувати до 20 років позбавлення волі чи, як виняток, і довічне ув’язнення, повідомляють чеські засоби інформації.

За повідомленнями, звинувачені стояли на початку всього ланцюжка розповсюдження отруйного алкоголю, змішавши питний спирт-етанол зі смертельно небезпечним метанолом у співвідношенні 1:1 і пустивши 10 тисяч літрів цієї суміші в обіг для виробництва спиртних напоїв.

Восени 2012 року Чехію охопила хвиля важких отруєнь і смертей унаслідок споживання отруйного алкоголю зі вмістом метанолу. Тоді у країні довелося на деякий час заборонити продаж усіх алкогольних напоїв, міцніших від 20 об’ємних процентів, доки походження отрути лишалося невстановлене.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку родини, які ...

КОМЕНТАРІ