У Чернівцях стартував фестиваль «Маланка Фест 2014»

У Чернівцях стартував фестиваль «Маланка Фест 2014»

16.01.14 16:11 0 840
15 січня, на площі Філармонії Чернівців відбулася церемонія відкриття IV фольклорно-етнографічного фестивалю «Маланка Фест», який проводиться за підтримки благодійного фонду Firtash Foundation в рамках проекту «Європейський шлях Буковини».

У церемонії взяли участь голова Чернівецької обласної державної адміністрації Михайло Папієв, секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин та посол Австрійської Республіки в Україні Вольф Дітріх Гайм. До вітального різдвяного танку їх запросили учасниці колективу «Гердан».

«Вельми радий, що таке самобутнє дійство, як фестиваль Маланок, уже вчетверте проходить у Чернівцях, – зазначає Віталій Михайлішин. – Адже основною ідеєю дійства є презентація унікальних традицій та сприяння більшої туристичної привабливості міста та області. Це колоритне дійство, на якому представлена українська, бесарабська, гуцульська, молдовська, румунська маланка, традиції яких збережені на Буковині. Тішить, що цьогоріч у фестивалі беруть участь і гості з-за кордону. Від імені чернівчан висловлюю вдячність засновникам фонду Firtash Foundation Дмитру та Ладі Фірташ за те, що наш фестиваль з кожним роком стає більш масштабним і приносить радість городянам та гостям нашого міста».

Після церемонії відкриття від площі Філармонії вулицями та майданами міста розпочалася святкова фестивальна хода «Переберії» та маланкових гуртів.

Сектор інформації та зв’язків з громадськістю

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Працівники ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ