Волинь: голова облдержадміністрації Борис Клімчук зустрівся з директором ТОВ «УКРІСТГАЗ» Володимиром Крупко

Волинь: голова облдержадміністрації Борис Клімчук зустрівся з директором ТОВ «УКРІСТГАЗ» Володимиром Крупко

16.01.14 15:05 0 924
Голова облдержадміністрації Борис Клімчук зустрівся з директором ТОВ «УКРІСТГАЗ» Володимиром Крупко. Керівника компанії, яка наприкінці минулого року через відкриті торги придбала контрольний пакет акції «Волиньобленерго», представив голові облдержадміністрації генеральний директор ПАТ «Волиньобленерго» Анатолій Бурін.

Сторони обговорили плани інвесторів щодо подальшого розвитку «Волиньобленерго». Голова облдержадміністрації Борис Клімчук висловив сподівання, що з приходом нового інвестора в розвиток підприємства надійдуть значні інвестиції для модернізації компанії "Волиньобленерго", а також не відбудеться суттєвих кадрових змін. Колективу товариства вдалося зберегти мережу і обладнання, та забезпечити ефективну роботу «Волиньобленерго».

Нагадаємо, що 24 грудня ТОВ «УКРІСТГАЗ» стала переможцем конкурсу з продажу 75% акцій ПАТ «Волиньобленерго». Ціна продажу пакета акцій цього товариства під час торгів виросла на 6 млн грн. При початковій ціні 456 млн грн ціна продажу склала 462 млн грн. А сам конкурс з відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону з продажу 75% акцій ПАТ «Волиньобленерго» Фонд державного майна України оголосив 27 листопада 2013 року.

Уже 10 січня 2014 року кошти від приватизації ПАТ «Волиньобленерго» в повному обсязі надійшли до державного бюджету України. Цього дня Фонд державного майна України та переможець конкурсу з продажу 75% акцій ПАТ «Волиньобленерго» – ТОВ «УКРІСТГАЗ» – підписали акт приймання-передачі пакета акцій товариства.

Як заявляв Голова Фонду державного майна України Олександр Рябченко, приватизація енергокомпаній – це основа реформування електроенергетичної галузі, тому держава поступово передає в приватні руки державні пакети акцій цих підприємств.

«Це дозволяє залучити приватні інвестиції, в тому числі, й на модернізацію, якої вони потребують. При приватизації ми не пропонуємо низькі ціни на електроенергетику, і всі пакети акцій енергокомпаній – чи то розподіляючих чи генеруючих – виставляються на продаж за високою вартістю. Початкові ціни такі, що зі спекулятивними намірами на конкурс не йдуть. Наприклад, стартова ціна пакета акцій Волиньобленерго завищена десь на 80 млн грн. Але, не дивлячись на це, вони всі продаються, причому з перевищенням вартості. Ми прагнемо, щоб на такі конкурси йшли справді стратегічні інвестори, зацікавлені в розвитку підприємств, які бачать їхні перспективи», – підкреслив керівник Фонду.

Як повідомляють у Фонді державного майна України, за умовами конкурсу, на інвестора покладаються, зокрема, зобов’язання погашення заборгованості за закуплену електроенергію відповідно до договорів з ДП «Енергоринок», спрямування інвестицій на виконання інвестиційних програм, які щороку схвалюються НКРЕ, недопущення утворення заборгованості із заробітної плати та поетапне її підвищення.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ