Борис Клімчук: Волинські сільські та селищні голови — професіонали та добре розуміються на самоврядних функціях, на повноваженнях, делегованих їм державою

Борис Клімчук: Волинські сільські та селищні голови — професіонали та добре розуміються на самоврядних функціях, на повноваженнях, делегованих їм державою

16.01.14 09:54 0 826
В обласному центрі триває навчання для голів сільських, селищних та міських рад. Зокрема, цього тижня відбувається короткостроковий семінар для представників Камінь-Каширського, Любешівського, Любомльського та Ратнівського районів. Представники місцевого самоврядування цих територій поглиблюють свої знання у земельних, майнових, бюджетних, фінансових, соціальних питаннях, ознайомлюються з новаціями у сфері АПК, сучасними інформаційними технологіями.

учасників навчань привітали голова облдержадміністрації Борис Клімчук та його заступник Віталій Карпюк.

Борис Клімчук наголосив, що всі волинські сільські та селищні голови — професіонали та добре розуміються на самоврядних функціях, на повноваженнях, делегованих їм державою. “Для окремих - це вже четверті навчання, люди знають, як працювати. Основні алгоритми їм відомі, тому ми просто розповідаємо про новації в законодавстві, аграрних та соціальних програмах, нові ініціативи обласної влади”, - розповів голова облдержадміністрації.

У розмові з учасниками семінару Борис Клімчук зробив акцент на посиленні роботи із захисту прав дітей, допомозі родинам у складних життєвих обставинах. “У нас при кожній сільраді створена координаційна рада, яка має контролювати ці питання. Хотілося, щоб ця робота не була номінальною, вам допомагають соціальні фахівці. Усі ми розуміємо: дитина й родина передусім”,- підкреслив він.

Окрім того, голова облдержадміністрації звернув увагу і на необхідність чіткого дотримання норм чинного законодавства при вирішенні земельних питань. Також він повідомив про формування спеціального “досьє” про роботу суб'єктів підприємницької діяльності на територіях усіх сільських рад. “Ці матеріали найближчим часом будуть направлені усім вам для роботи. Чесному бізнесу на Волині завжди сприяння, однак чесним є той підприємець, який не приховує доходи, сплачує податки, виплачує достойну офіційну заробітну плату працівникам”,- наголосив Борис Клімчук.

Голова облдержадміністрації зробив акцент і на роботі державних та обласних програм підтримки АПК в нашому регіоні. Він зазначив, що ситуація в краї нині дуже строката: “Є сільські ради, в яких усі господарі поінформовані, обізнані з механізмами роботи програм і активно користуються ними: отримують різні дотації та компенсації. В окремих сільрадах картина дещо відмінна. Хоча таких територій все менше. Бо люди бачать, приходять і запитують, тому й робота активізується”.

Голова облдержадміністрації Борис Клімчук також торкнувся тем вдосконалення електронного погосподасрького обліку, розвитку первинної медицини в регіоні, а також питань розвитку інфраструктури сільських територій.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Донори пообіцяли понад ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ