Задоволено апеляційну скаргу прокурора міста Луцька в інтересах Державного ощадного банку України

Задоволено апеляційну скаргу прокурора міста Луцька в інтересах Державного ощадного банку України

16.01.14 11:47 0 963
Прокурором міста Луцька ще у 2010 році в інтересах держави в особі Публічного акціонерного товариства "Державний ощадний банк України" було подано позов про стягнення з одного з мешканців обласного центру Волині боргу у розмірі 106 тис. грн. за несплачений кредит, який він взяв у Луцькій філії Ощадбанку.

Луцьким міськрайонним судом позов прокурора було задоволено.

Задля виконання рішення суду органами Державної виконавчої служби на автомобіль марки LEXUS цього чоловіка було накладено арешт та оголошено про його розшук і затримання.

Між тим, боржник продав транспортний засіб іншому громадянину, видавши йому довіреність на право користування й не укладаючи договору купівлі-продажу. Цей громадянин так само за довіреністю перепродав авто.

Згодом новий володілець після затримання органами ДАІ автомобіля звернувся до Борівського районного суду Харківської області із позовом про визнання за ним права власності на авто й суд цей позов задоволив.

Однак, задля захисту економічних інтересів держави в особі державної банківської установи, прокурором міста Луцька було подано апеляційну скаргу з вимогою скасувати це незаконне рішення.

Скаргу прокурора апеляційним судом Харківської області 24 грудня 2013 року задоволено у повному обсязі.

Після затримання транспортного засобу його буде реалізовано Державною виконавчою службою задля погашення боргу власника за кредитним договором.

Органи прокуратури закликають громадян, які мають намір придбати транспортний засіб, укладати договори купівлі-продажу, адже в цьому разі, на відміну від придбання авто за довіреністю, покупець буде убезпечений від усіх ризиків, пов’язаних із попередніми власниками авто.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Узагальнені дані про ...
Наступна новина: Львівщина відзначатиме ...

КОМЕНТАРІ