У Волинській області рятувальники попереджають про небезпеку під час святкування Водохреща

У Волинській області рятувальники попереджають про небезпеку під час святкування Водохреща

16.01.14 15:42 0 826
Напередодні християнського свята Водохреща рятувальники вживають заходів щодо запобігання загибелі людей та виникненню надзвичайних ситуацій на водоймах під час урочистих заходів з нагоди святкування.

Купання з нагоди Водохреща будуть проводитися лише у місцях, визначених органами місцевого самоврядування, де будуть перебувати на чергуванні співробітники Служби порятунку «101».

Дорослим рятувальники нагадують, що під час свята потрібно пильнувати поведінку дітей, а також чітко дотримуватись температурного режиму, щоб уникнути переохолодження.

Співробітники ДСНС України заздалегідь проводять роз’яснювальну роботу зі священнослужителями та прихожанами. А 19 січня, під час проведення церквах та на водоймах водохресного обряду, рятувальники чергуватимуть у посиленому режимі, і в разі необхідності прийдуть на допомогу.

Рятувальники рекомендують усім, хто планує омиватися в холодній воді, перед зануренням в ополонку розігрівати тіло, занурюватися лише по шию, не замочуючи голову, щоб уникнути рефлекторного звуження судин головного мозку, та перебування в ополонці обмежити до 1 хвилини.

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Премію Стуса отримали ...
Наступна новина: Чернігів: Благоустрій ...

КОМЕНТАРІ