Закарпатська область: рятувальники спільно зі священиками дбають про безпеку людей під час святкування Водохреща

Закарпатська область: рятувальники спільно зі священиками дбають про безпеку людей під час святкування Водохреща

16.01.14 17:25 0 848
19 січня православні та греко-католики відзначають велике свято - Водохрещення Господнє, або Богоявлення. Це одне з найбільших свят православної церкви. Традиційно у цей день у всіх храмах проходять богослужіння й люди освячують воду, а також купаються у природних водоймищах для отримання Божої благодаті. Однак вода, окрім лікувальних властивостей, може нести й небезпеку.

З метою попередження виникнення надзвичайних ситуацій, 15 січня працівники Управління ДСНС України у Закарпатській області спільно із представниками засобів масової інформації зустрілися з православним та греко-католицьким духовенством обласного центру, аби обговорити питання безпечного святкування Водохреща, яке проходитиме 19 січня та забезпечення протипожежного захисту культових споруд.

Співробітники ДСНС довели до священників основні правила поводження людей на воді, зокрема як проводити занурення у воду, ознайомили з основними вимогами пожежної безпеки щодо проведення богослужінь та протипожежного захисту об’єктів релігійного культу. Також настоятелям вручалися тематичні пам’ятки та листівки щодо безпеки життєдіяльності.

У ході зустрічі настоятель Покровської церкви, благочинний православної церкви Ужгородського району протоієрей Микола запевнив рятувальників, що під час проведення проповідей святими отцями буде звертатись особлива увага прихожан на дотримання правил безпеки під час купання на Водохреща та правила пожежної безпеки в побуті. Адже життя і здоров’я громадян – є головною цінністю людства. А попередження надзвичайних ситуацій - дуже важливим напрямком діяльності, до якого залучаються й представники духовенства. Отримані пам’ятки також буде розповсюджено серед духовенства Ужгородського району.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ