Закарпаття: на Хустщині міліціонери разом із журналістами провели рейд по розважальних закладах

Закарпаття: на Хустщині міліціонери разом із журналістами провели рейд по розважальних закладах

16.01.14 10:30 0 869
Предметом відпрацювання стало питання протидії реалізації неповнолітнім спиртних напоїв.

Днями старший дільничний інспектор міліції Хуста Віталій Деяк разом із журналістами телеканалу М-студіо провели рейд в селищі Вишково, що на Хустщині.

Метою рейду було виявлення продажі неповнолітнім алкогольних напоїв. Правоохоронець разом із журналістами навмання перевірили кафе-бари, чи, бува, десь не зустрінуть школяра за пляшкою пива. Бармени та офіціанти в один голос казали, що неповнолітнім алкоголь та тютюн не продають, бо знають, що понесуть за це адміністративну відповідальність та будуть звільнені з роботи, а також до відповідальності буде притягнутий і власник торгівельного закладу.

На питання журналістів, як може бармен визначити вік людини, відповідали, що вони є місцевими жителями і всіх знають в лице. А якщо бачать молоду людину вперше, то алкоголь продавати їй не ризикують.

Щоб переконатись у цьому, журналісти вирішили запитати місцевих жителів. Декілька чоловік говорило, що справді у їх місцевих барах алкоголь неповнолітнім не продають. А одна жителька селища підкреслила, щоб батьки самі не посилали своїх дітей за спиртним, а йшли самі, якщо в них є така потреба.

При виявленні фактів продажу дітям спиртного та цигарок співробітники міліції складають протоколи згідно ч.2 ст.156 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями та тютюновими виробами). За це передбачено покарання у вигляді штрафу в розмірі від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів.

У минулому році правоохоронці Хустського міськвідділу міліції виявили 13 фактів реалізації неповнолітнім пива, слабоалкогольних напоїв, алкогольних та тютюнових виробів.

Начальник міліції Василь Турдай резюмує: «Ми й надалі проводитимемо рейди, під час яких виявлятимемо тих, хто заради комерційної вигоди нехтує чинним законодавством. Тому звертаємося до усіх мешканців Хустщини з проханням неухильно дотримуватися закону та пам’ятати, що кожен із нас відповідає за майбутнє нашого юного покоління. Продаючи спиртне та цигарки дітям, задумайтеся, адже хтось може це запропонувати й вашій дитині».

Агнеса Куртяк

Хустський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополя для дітей з ...
Наступна новина: Мінкульт: Пригрозити УГКЦ ...

КОМЕНТАРІ