Як зросли пенсії в Ужгороді

Як зросли пенсії в Ужгороді

16.01.14 13:28 0 815
Законом України «Про Державний бюджет України на 2013 рік» з 1 грудня 2013 року було збільшено розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність до 949 гривень. До 1 грудня такий мінімум складав 894 гривні.

У зв’язку з цим перераховувалися складові пенсійних виплат, які визначаються від цієї величини.

Всього по місту Ужгороду дане підвищення торкнулося 23 тисяч пенсіонерів із 27 тисяч одержувачів пенсій, які перебувають на обліку. Середній розмір підвищення склав понад 42 гривні.

Зокрема, перерахунку підлягали:

- мінімальний розмір пенсії та доплата за понаднормовий стаж – для непрацюючих пенсіонерів;

- мінімальні пенсійні виплати, державна соціальна допомога на догляд інвалідам війни, підвищення ветеранам війни, підвищення жертвам нацистських переслідувань та дітям війни, пенсії за особливі заслуги перед Україною – незалежно від факту роботи пенсіонера.

Слід наголосити, що перерахунок проводився в автоматизованому режимі, тому не потребував додаткового звернення пенсіонерів до управління, звісно, крім випадків коли пенсіонер працевлаштувався чи звільнився з роботи.

Для отримання детальнійшої інформацій можна також звертатися в громадську приймальню управління Пенсійноного Фонду України в м. Ужгороді або зателефонувати на постійно діючу “гарячу” телефонну лінію за номерами: 61-72-67; 61-72-53; 61-72-34 та 61-72-18.

Повідомляє Ганна Сухар, ПФУ в м. Ужгороді.

«Карпатський об’єктив»

Про це повідомив Карпатський Об’єктив
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Бернард першим отримає ...
Наступна новина: Музиканти Queen видадуть ...

КОМЕНТАРІ