Сергій Ковальов: «Відповідно до Закону України „Про міліцію“ працівники міліції мають право застосовувати вогнепальну зброю у визначених законодавством ситуаціях»

Сергій Ковальов: «Відповідно до Закону України „Про міліцію“ працівники міліції мають право застосовувати вогнепальну зброю у визначених законодавством ситуаціях»

16.01.14 13:05 0 812
За фактом хуліганства, вчиненого групою осіб у райцентрі Старокостянтинів, під час припинення якого працівники міліції змушені були застосувати зброю, відкрито кримінальне провадження за ч. 2 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Також відкриті кримінальні провадження за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 статті 342 (опір працівникові правоохоронного органу) та ч. 2 статті 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Про це на брифінгу для представників засобів масової інформації повідомив перший заступник начальника УМВС України в Хмельницькій області Сергій Ковальов.

Нагадаємо, учора вночі у місті Старокостянтинів Хмельницької області співробітники Державної служби охорони при УМВС були змушені застосувати зброю на ураження, щоб втихомирити натовп агресивних молодих людей, які билися під приміщенням одного з нічних розважальних закладів. Перед тим міліціонери тричі здійснювали попереджувальні постріли угору, але жоден з хуліганів на таке попередження не відреагував. Один з правоохоронців змушений був стріляти на ураження після того, як особливо агресивні чоловіки почали нападати на бійців, смикати за одяг, навіть спробували вирвати табельну зброю. А якась дівчина і взагалі вчепилася зубами у руку міліціонера, прокусивши палець.

У результаті правоохоронці затримали трьох чоловіків. Як з‘ясувалося згодом, двоє із затриманих уже не вперше мають проблеми із законом. Тридцятирічний чоловік, який отримав поранення, притягувався до відповідальності за збут наркотиків, а його 29-річний товариш отримав судимість за крадіжку з проникненням.

Полковник міліції також нагадав присутнім журналістам, що відповідно до статті 15-1 Закону України «Про міліцію» — «Гарантії особистої безпеки озброєного працівника міліції», спроба особи, яку затримує працівник міліції із вогнепальною зброєю в руках, наблизитись до нього, скоротивши при цьому визначену ним відстань, чи доторкнутись до зброї, дають міліціонерові право застосувати вогнепальну зброю. Саме так і сталося під час подій у Старокостянтинові, адже хулігани навіть намагалися заволодіти табельною зброєю правоохоронця, відірвавши запобіжний ремінець, який з‘єднує пістолет із кобурою.

Наразі прокуратура перевіряє законність дій працівників міліції, але така процедура є стандартною для усіх випадків, коли застосовується зброя.

Що стосується пораненого, стан його здоров‘я задовільний. Куля пошкодила лише м‘які тканини нижньої третини стегна.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: У ЦЕНТРІ РІВНОГО ...

КОМЕНТАРІ