Працівники Державтоінспекції Хмельницького новий рік розпочали із профілактики дорожньо-транспортних пригод за участю пішоходів

Працівники Державтоінспекції Хмельницького новий рік розпочали із профілактики дорожньо-транспортних пригод за участю пішоходів

16.01.14 16:07 0 820
Зумовлено це тим, що минулий рік видався «щедрим» на подібні інциденти, та й початок нового тенденцію не втратив. Щоб хоч якось попередити дорожньо-транспортні пригоди та привернути увагу громадськості до проблеми, працівники ДАІ на повсякденну службу запросили представників засобів масової інформації. Разом із журналістами правоохоронці відстежували порушення правил дорожнього руху як з боку пішоходів, так і з боку водіїв.

— Пішоходи часто перетинають проїжджу частину там, де їм заманеться, а водії, в свою чергу, постійно кудись поспішають та не помічають пішоходів. Незважаючи на підвищені штрафи та постійні звернення до людей з боку міліції, взаємна неповага між учасниками дорожнього руху таки існує. Проте ми сподіваємось, що громадськість все ж таки дослухається до наших застережень і люди стануть обачнішими та уважнішими до себе, до свого здоров’я та найціннішого та єдиного — життя, — говорить Ігор Юрчак, заступник командира взводу Державтоінспекції м. Хмельницького.

— Найчастіше люди гинуть під колесами автівок в темний період доби. Убезпечити себе від наїзду насправді не важко — переходити дорогу у встановлених для цього місцях і мати на одязі світловідбиваючі елементи, — продовжує слова колеги Михайло Полагів, інспектор відділу кадрового забезпечення УДАІ УМВС України в Хмельницькій області.

Як свідчить статистика, лише за минулий 2013 рік у Хмельницькому сталося 57 наїздів на пішоходів, внаслідок чого загинуло чотири людини. Загальна кількість жертв на дорогах області — вісімдесят два життя. Більше того, лише за кілька днів 2014 року в аваріях загинуло чотири людини.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Чернівцях стартував ...

КОМЕНТАРІ