У Львові водій маршрутки судитиметься із перевізником

У Львові водій маршрутки судитиметься із перевізником

16.01.14 16:37 0 858
На «гарячу лінію» телеканалу ZIK звернувся колишній водій приміської маршрутки Львів-Миклашів. Чоловік стверджує, що залишив роботу, адже не хотів виконувати обов’язки на транспорті у сумнівному стані. Окрім цього, колишній водій додає: перевізник відмовився дописати йому робочий стаж.

Про це йдеться у сюжеті перших західноукраїнських новин «Огляд дня» телеканалу ZIK.

За словами водія Ігоря Величка, транспортний засіб, який йому видав перевізник, постійно виходив із ладу, тож шофер відмовлявся на ньому їздити.

«Конфлікт назрівав ще минулого року. Були сильні заметілі, гальмів нема, зарядки в акумуляторах також не стало. Я зателефонував, щоб повідомити про схід із маршруту. Натомість мені сказали, що я повинен залишатися, адже нема машини на заміну. Це було останньою краплею: я відмовився їздити на несправному авто», - розповів чоловік.

Далі пан Ігор вирішив шукати іншу роботу, однак, коли прийшов забирати трудову книжку, дуже здивувався: замість трьох років стажу йому вписали лише два.

Тим часом колишній напарник пана Ігоря - Петро, який і досі їздить на цьому маршруті, говорить, що не пам’ятає скільки з Ігорем працював на маршруті разом. І додає, що з маршруткою усе гаразд, жодного разу не доводилося завершувати роботу раніше через неполадки.

Власниця маршрутки, яка курсує між Львовом та Миклашевом, Неля Олійник розповідає свою версію цієї історії: «За бажанням жителів села Миклашів його звільнено було за те, що він поводився неадекватно і часто зривав рейси».

А от сільський голова Миклашева Михайло Пугач у телефонному коментарі журналістам Зіку сказав, що Ігор Величко працював у їхньому селі три чи чотири роки, але боявся їздити, коли випадав сніг і тим зривав рейси.«Щойно випадав сніг і він уже не їхав, рейси зривав люди були на нього недобрі», - пригадує чоловік.

Тим часом юристи радять: аби вберегтись від схожих конфліктних ситуацій із роботодавцями, усім, хто працює у приватних підприємців, варто час від часу звертатися у центр зайнятості і в інші відповідні органи перевіряти, чи сплачує роботодавець внески за конкретного працівника.

«Якщо ж конфлікт уже виник, то потрібно написати звернення до відповідного територіального органу інспекція з охорони праці на вул. Валовій у Львові для проведення перевірки з дотримання трудового законодавства, - консультує юрист Ірина Бабій. - Як правило, такі перевірки є досить ефективними,суб’єкти підприємницької діяльності виправляють виявлені у них порушення».

Окрім цього, фахівці кажуть, найефективніше звертатися до суду. До слова, у справі водія та перевізника остаточну крапку ставитимуть саме під час судових засідань.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Правоохоронці під час ...

КОМЕНТАРІ