Стали відомі імена номінантів премії ім. М. Рильського

Стали відомі імена номінантів премії ім. М. Рильського

16.01.14 17:32 0 829
Державний комітет телебачення і радіомовлення України сформував список номінантів на здобуття премії імені Максима Рильського.

Цього року на здобуття премії висунуто 13 творів, перекладачами яких є шість авторів, інформує прес-служба комітету.

Це переклади творів з македонської, болгарської, албанської мов на українську київського поета, прозаїка, драматурга, перекладача Анни Багряної, три книги перекладів з перської викладача кафедри сходознавства Львівського національного університету ім. Івана Франка Романа Гамади. У списку номінантів представлено переклад з польської «Кримських сонетів» Адама Міцкевича письменниці з Херсону Людмили Степаненко та переклад з української на польську антології сучасної української поезії Олени Криштальської.

Також на премію висунуто переклад з італійської «Божественної комедії» Данте Аліг’єрі доктора фізико-математичних наук, письменника Максима Стріхи та збірку перекладів з російської, румунської, німецької, грузинської, вірменської, естонської, литовської, абхазької, болгарської мов «З вогню і квітів» письменника із Чернівців Віталія Колодія.

З повним списком номінантів та їхніх творів можна ознайомитись на тут.

Нагадаємо, починаючи з 2014 року, премія присуджуватиметься щороку до дня народження Максима Рильського – 19 березня – письменникам і поетам за переклад українською мовою творів видатних зарубіжних авторів, а також за переклад творів українських класиків та сучасних авторів мовами народів світу.

Володарем премії у 10 тис. грн. може стати лише громадянин України. Звання лауреата присвоюється винятково одному номінантові. Одна особа не може стати лауреатом премії двічі. Премія не присуджується посмертно.

Очолює Комітет з присудження премії міністр освіти і науки Дмитро Табачник.

До складу комітету входять голова Держкомтелерадіо України Олександр Курдінович, його перший заступник Анатолій Мураховський, перший заступник міністра закордонних справ України Руслан Демченко, заступник міністра культури України Віктор Балюрко, академік-секретар відділення літератури, мови та мистецтвознавства НАН України Микола Жулинський, голова Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка Борис Олійник, голова правління, директор Фонду Максима Рильського «Троянди й виноград» Максим Рильський та інші.

Засідання Комітету з присудження Премії Кабінету Міністрів України імені Максима Рильського, на якому буде визначено цьогорічний лауреат, має відбутися завтра, 16 січня.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ