Цьогоріч на українських школярів чекають уроки «цікавої екології» на вулиці

Цьогоріч на українських школярів чекають уроки «цікавої екології» на вулиці

16.01.14 12:40 0 851
В українських школах у 2014 році хочуть ввести низку новинок. Пов’язано це з переходом на профільну освіту, коли учні старших класів будуть отримувати поглиблені знання з тих предметів, які потрібні для майбутньої професії.

Про це пишуть «Вести».

За словами директора департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН Олега Єреська, старт шкільної революції призначений на 1 вересня 2018 року. Однак вже у 2014-му будуть підготовлені навчальні плани для профільного навчання, а школи об’єднають в освітні округи.

«Це об’єднання освітніх, культурних та спортивних установ для поліпшення якості освіти, – повідомив Олег Єресько. – Особливо це актуально для шкіл у селі. Вони зможуть на уроки возити учнів в інші школи в межах одного освітнього округу – наприклад, на уроки хімії в обладнаний клас».

Наприкінці минулого року школи вже почали об’єднуватися в такі округи. Директор луганської школи №4 Галина Агибайлова розповіла: «У нашому окрузі близько 20 шкіл і виш – Луганський національний університет. У нашій школі навчаються дітки з особливими потребами, ми співпрацюємо з кафедрою дефектології та психокорекції вишу. Також округ буде дуже корисним під час підготовки дітей до ЗНО».

Влітку в Україні вперше проведуть всеукраїнський фестиваль альтернативної педагогіки. «Запросимо з-за кордону вчителів, які практикують альтернативне навчання, – повідомив Олег Єресько. – Багато вчителів зі стажем негативно сприйняли нововведення, коли ми скасували оцінки з деяких предметів (фізкультура, малювання), по суті, позбавивши їх звичного «батога і пряника».

За допомогою подібних фестивалів чиновники хочуть перебудовувати психологію вчителів і впроваджувати в школах нові методи викладання.

Крім того, в школах планують ввести курс «цікавої екології» для 8-9 класів. Уроки будуть проводити на природі, щоб наочно вивчати предмети і проблеми екології. Передбачається, що це допоможе учням визначитися з майбутньою професією і більш дбайливо ставитися до природи.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Кримінальні провадження ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ