Студенти університету Шевченка починають акцію голодування

Студенти університету Шевченка починають акцію голодування

16.01.14 10:08 0 807
Студенти Київського університету імені Тараса Шевченка починають акцію голодування, вимагаючи припинити позапланову перевірку Державної інспекції навчальних закладів.

Про таку персональну безстрокову акцію з 15 січня оголошено на сторінці Інститут журналістики КНУ імені Тараса Шевченка у соцмережі «Вконтакті».

«Головна вимога – відкликати Державну інспекцію навчальних закладів України, яка у період з 11.01.14 по 25.01.14 проводить позапланову перевірку київських вишів», – пояснюють студенти.

Присутність цієї інспекції студенти розцінюють як «репресії стосовно учасників та небайдужих (до) подій, пов’язаних з «Євромайданом».

«Студенти не мають змоги відповісти на запитання повноцінно, оскільки хвилюються і відчувають морально-психологічний тиск третіх осіб», – пояснюють вони.

Також студенти вважають, що інспекція заангажована і чинить тиск на викладачів під час прийому іспитів.

«Студенти вимагають від Міністерства освіти і науки України негайно відкликати ДІНЗ України та не допускати подальшого тиску на студентів, які відстоювали свої конституційні права на мирних акціях протесту», – йдеться в повідомленні.

«Акція розпочнеться 15 січня о 13:00 біля пам’ятника Тарасу Шевченку. Голодування не припиниться до тих пір, поки не буде виконана вимога!», – інформують студенти, пише «Українська правда».





Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: На Дніпропетровщині від ...

КОМЕНТАРІ