Британські парламентарії витратили 250 тис. фунтів з бюджету на власні портрети

Британські парламентарії витратили 250 тис. фунтів з бюджету на власні портрети

16.01.14 14:49 0 786
Протягом останніх 20 років у Британії парламентарії витратили близько 250 тисяч бюджетних фунтів стерлінгів на офіційні портрети один одного та деяких членів уряду. Мода на портрети виникла у 2000 році.

Про це розповідає газета The Guardian.

Представник британського парламенту звинувачення у розтраті відкидає. За офіційною версією, парламентська колекція творів мистецтва формується із зображень людей, які зробили важливий внесок в історію країни.

Найдорожче обійшовся скарбниці портрет спікера Палати громад Джона Беркоу, намальований у 2011 році. Він коштував 22 тис. фунтів. Портрети міністрів-консерваторів виявилися трохи дешевшими – 5-10 тис. фунтів.

Майже 12 тис. фунтів стерлінгів було витрачено на статую Маргарет Тетчер у повний зріст. Її спадкоємець на посту прем’єр-міністра, Джон Мейджор отримав бронзове погруддя вартістю 6 тис. фунтів.

Тоні Блер потрапив на полотно разом з двома лідерами опозиції, весь триптих коштував платникам податків 6 тис. фунтів.

Документ з витратами британських парламентаріїв був опублікований відповідно до закону про свободу інформації на запит газети The Evening Standard. Після цього діяльність комісії радників спікера з питань творів мистецтва, що приймає рішення з приводу того, хто гідний отримати офіційний портрет, зазнала різкої критики з боку голови Альянсу з захисту прав платників податків Джонатана Ісабі.

«Регулярна витрата п’ятизначних сум на портрети свідчить про марнославство наших парламентаріїв, оплачувати яке доводиться платникам податків», – підкреслив Ісабі в інтерв’ю газеті.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ