Івано-Франківщина: пам'ятка громадянам щодо захисту житла від шахрайських дій!

Івано-Франківщина: пам'ятка громадянам щодо захисту житла від шахрайських дій!

16.01.14 09:30 0 945
Відповідно до статті 190 Кримінального кодексу України шахрайством є заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману та зловживання довірою.

Рекомендації:

1. Якщо ви власники квартири або відповідальний квартиронаймач, ніколи не реєструйте на своїй житловій площі малознайомих осіб, незважаючи на матеріальну привабливість таких пропозицій, навіть якщо їх роблять ваші близькі знайомі, працівники житлово-експлуатаційних організацій чи соціальні працівники.

2. Зберігайте оригінал свідоцтва про державну реєстрацію права власності на квартиру (частку) в надійному, недоступному для сторонніх осіб місці, відповідально ставтесь до зберігання вашого паспорта, не забувайте перевіряти його наявність, навіть у тому випадку, якщо ним рідко користуєтесь і не віддавайте його в заставу, при будь-яких обставинах.

3. У випадках підселення тимчасових мешканців у вашу квартиру спробуйте докладно з'ясувати відомості про особи "квартирантів", виключіть можливість їхнього доступу до ваших документів.

Пам'ятайте: раптове зникнення вашого паспорта чи свідоцтва про державну реєстрацію права власності на квартиру може бути показником підготовки до заволодіння вашою квартирою!

4. Будьте пильні, якщо малознайомі люди наполегливо пригощають вас спиртним, іншими способами намагаються зблизитися з вами, пропонуючи при цьому ознайомитись з якимись документами, зміст яких вам не зрозумілий.

5. Ніколи не розписуйтесь в документах, якщо повною мірою не розумієте їхнього змісту!

6. Регулярно перевіряйте в житлово-реєстраційній організації стан вашого фінансово-особового рахунку на квартиру.

7. Якщо за якимись ознаками ви запідозрили про посягання на заволодіння вашою власністю (або квартира протизаконним чином вже відчужена шахраями), терміново зверніться із заявою про це в органи внутрішніх справ.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: роботою ...
Наступна новина: Рівненщина: у аварійно – ...

КОМЕНТАРІ