Першу чергу Літературно–меморіального музею у Львові планується відкрити у цьому році

Першу чергу Літературно–меморіального музею у Львові планується відкрити у цьому році

16.01.14 08:44 0 1017
200-річчя від дня народження Тараса Шевченка на Львівщині святкуватимуть масштабно і впродовж року. Про це сказав 15 січня, голова Львівської ОДА Олег Сало під час відвідин Народного музею Тараса Шевченка Львівського палацу мистецтв.

«Ми маємо указ Президента щодо відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка. Наш організаційний комітет запланував цілу низку заходів. Серед найвагоміших – відкриття першої черги Літературно-меморіального музею, в якому буде й Шевченківська експозиція. У травні на «Арені-Львів» відбудеться мистецька акція «На Вкраїні милій». До Дня знань кожен першокласник у подарунок отримає «Кобзаря». Плануємо поїздки у Санкт-Петербург, а також маємо запрошення від Казахстану, тобто можемо побувати у тих місцях, у яких колись проживав і творив Кобзар», – розповів очільник Львівщини.

Олег Сало оглянув експозицію Народного музею Тараса Шевченка Львівського палацу мистецтв. Основу музею складають твори львівських художників, які впродовж восьми експедицій (1997-2003 рр.) мандрували тими шляхами, які пов’язані зі життям і творчістю Тараса Шевченка (Україна, Вільнюс, Петербург, Казахстан). Лише Україною митці проїхали понад 9 тис.км. За цей час створили понад сто полотен.

Також у музеї можна подивитись на різноманітні видання «Кобзаря», серед яких і книги, надруковані у діаспорі. Окрім того, в експозиції є речі зі зображенням Тараса Шевченка:медалі, значки, марки, зокрема, видані підпільною поштою України у 1961 році.

Музей відкритий у 2004 році, а в 2012 йому присвоєно звання «Народний музей».

Більше фото тут http://loda.gov.ua/fotohalereji/hromadski-zahody?album=4&gallery=187

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: увага, ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ