У Львівській області у Дублянах свободівці провели свято Маланки

У Львівській області у Дублянах свободівці провели свято Маланки

16.01.14 16:51 0 1032
13 січня до міста Дубляни прийшла Велика Коляда. Фольклорно-мистецька програма "Від хати до хати йдемо колядувати" зібрала сотні жителів міста та навколишніх сіл на центральній площі. Вже чотири роки поспіль це чудове свято організовує міський голова Дублян свободівець Василь Попович. Свято відвідали депутат Львівської обласної ради, голова Жовківської районної організації ВО "Свобода" Володимир Тістик, заступник голови Жовківської районної ради свободівець Богдан Юрдига та інші депутати.

Розпочалося святкове дійство із молитви-подяки за прожитий рік. Священики різних конфесій спільно відслужили молебень. Із привітальним словом та новорічною посіванкою звернувся до присутніх мер міста Василь Попович: "Бажаю всім нам з українською колядкою на вустах, з великою духовною наснагою в серці йти вперед і вірити, що завдяки Божій ласці та благословенню новонародженого Дитяти, яке ми прославляємо, нам вдасться відстояти правду та збудувати свою соборну Україну". Також він побажав присутнім щедрого нового року, достатку, миру та злагоди у кожній родині.

Чудове Різдвяне дійство народження Ісуса Христа інсценізував вертеп храму Успіння Пресвятої Богородиці (УГКЦ) під керівництвом Василя Солонецького, а також молодіжний вертеп храму Успіння Пресвятої Богородиці (УПЦКП) під опікою Олексія Леонова, переніс глядачів у час великого дива – народження Божого Дитяти. Окрім того до Дублян завітали три вертепи із сіл Ситихів, Вирів Кам'янко-Бузького району (храм Преображення Господнього) та села Вихопні Кам'янко-Бузького району (храм Покрова Пресвятої Богородиці).

Вокальний дівочий ансамбль "КОНСОНАНС" Дублянської ЗОШ І–ІІІ ст. привітав із різдвяними святами колядками та щедрівками. Жителі міста Дубляни Роксолана Бінерт, Марта Петренко та Віталій Піддубчак також виконували традиційні українські колядки.

В інсценізації "Маланки" взяли участь викладачі та працівники Дублянського ДНЗ №1. Маланка принесла із собою смачні пампушки, солодощі, фрукти, якими пригощали всіх охочих.

Опівночі жителі Дублян, Грибович та Малехова вже традиційно зустрічали Новий рік на кордоні населених пунктів. Як і годиться, сусіди вітали один одного побажаннями та спільними колядками й щедрівками.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ