МВС закликає народних депутатів не втручатися у роботу правоохоронців

МВС закликає народних депутатів не втручатися у роботу правоохоронців

16.01.14 11:18 0 874
МВС України закликає народних депутатів не втручатися в роботу міліції під час охорони правопорядку. Як повідомили в Управлінні зв’язків з громадськістю МВС, впродовж останніх двох днів, 14 та 15 січня, сталися кілька випадків, коли народні депутати не дотримувалися принципу невтручання у роботу працівників правоохоронних органів, і подібні дії можуть породжувати у громадян відчуття безкарності й провокувати розвиток правового нігілізму в державі. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Зокрема, 14 січня на Бессарабській площі Києва працівники Державтоінспекції стали свідками конфлікту двох невідомих чоловіків, який переріс у бійку. Працівники міліції почали розбороняти молодиків, тоді один із учасників конфлікту бризнув інспекторові ДАІ в обличчя з газового балончика та втік у напрямку майдану Незалежності. Правоохоронці затримали правопорушника, 17-річного жителя Львівщини. Затриманого після складання процесуальних документів відпустили під особисте зобов’язання народного депутата Юрія Бублика щодо того, що він забезпечить явку неповнолітнього до райсуду і передачу його в подальшому батькам.

Також 14 січня близько 23.00 патрульні Голосіївського райуправління столичного ГУ МВС затримали одного з трьох невідомих, які фарбою розмальовували вентиляційну трубу метрополітену. Згодом на місце пригоди приїхав народний депутат від ВО «Свобода» Ігор Мірошниченко, який намагався «спровокувати конфлікт з правоохоронцями, перешкоджав проводити огляд місця події та складати необхідні процесуальні матеріали». У присутності депутата 19-річний студент відмовився від будь-яких пояснень своїх дій.

вранці працівники ДАІ за порушення Правил дорожнього руху намагалися зупинити автомобіль, який рухався на початку колони автомобілів і на номерному знаку якого містилася наліпка, що перешкоджає ідентифікації номерного знаку. Водій автомобіля вимогу про зупинку не виконав і продовжив рух, але пізніше його зупинив інший патруль ДАІ. Стосовно порушника ПДР інспектори намагалися скласти адміністративний протокол за вчинення правопорушення, але інші громадяни відтіснили інспекторів від автомобіля. За кермо сів чоловік, який представився народним депутатом Володимиром Яворівським, і авто на чолі колони продовжило рух.

«Керівництво Міністерства внутрішніх справ України закликає народних депутатів утриматися від втручання в роботу працівників міліції. Крім того, у відомстві нагадують, що подібна поведінка політиків та інших публічних осіб може породжувати у громадян відчуття безкарності та провокувати розвиток правового нігілізму в державі», – зазначили у МВС.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Луческу взяв Соболя, ...

КОМЕНТАРІ