«Чернігівські відомості» - газета про місто і його життя

«Чернігівські відомості» - газета про місто і його життя

16.01.14 09:04 0 978
Про висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування та міських органів державної влади комунальним підприємством «Редакція Чернігівської міської газети «Чернігівські відомості» розповіла на розширеній нараді директор-редактор Ірина Мокроусова.

Вона нагадала, що комунальне підприємство «Редакція Чернігівської міської газети «Чернігівські відомості» Чернігівської міської ради було створене в червні 2004 року на базі редакції міської газети «Чернігівські відомості» шляхом її реорганізації. Згідно зі Статутом, підприємство створене з метою об’єктивного висвітлення діяльності Чернігівської міської ради, інших органів місцевого самоврядування та виконавчої влади, поширення об’єктивної інформації про політичне, соціальне, економічне, культурне та духовне життя міста.

Минулого року було видано 52 номери газети загальним накладом майже 230 тисяч примірників. У кожному з номерів розміщувалася інформація щодо діяльності органів місцевого самоврядування та міських органів державної виконавчої влади — висвітлення роботи сесій, засідань виконкому, постійних депутатських комісій, інформації управлінь та відділів міської ради, а також Новозаводської та Деснянської районних у місті рад.

Протягом минулого року в традиційній рубриці «Трибуна депутата» виступили 17 депутатів міської ради. Можливість виступити і розповісти про свою діяльність на сторінках газети мають депутати всіх депутатських фракцій (груп) без обмежень, на принципах рівних можливостей. Черговість виступів депутатів вирішують керівники депутатських фракцій. Крім того, висвітлювалися звіти депутатів (фракцій) перед виборцями, участь депутатів у різних міських і благодійних заходах, публікувалися звернення депутатських фракцій, коментарі депутатів та інтерв’ю на різноманітні актуальні теми.

І. Мокроусова акцентувала увагу, що в кожному номері «Чернігівських відомостей» обов’язково публікується різнопланова офіційна інформація, що і є специфікою видання. Це рішення сесій міської ради, проекти рішень і рішення виконавчого комітету, розпорядження міського голови, бюджет міста. Також до відома громадян доводиться інформація Новозаводської і Деснянської районних у місті рад, ДПІ у м. Чернігові, управління Пенсійного фонду України в м. Чернігові та управлінь праці та соціального захисту населення тощо. Обсяг такої інформації досить значний, тож редакція часто готує її до друку окремими вкладками до номеру, збільшуючи, таким чином, обсяг сторінок газети до 28 або 32-х.

Із коментарями з приводу прийняття тих чи інших документів, а також із різних питань діяльності і життя громади на сторінках газети виступали Чернігівський міський голова Олександр Соколов і його заступники, начальники управлінь, а також виходили статті журналістів редакції.

Директор-редактор зробила короткий огляд висвітлення окремих напрямків роботи, зокрема, комунальної сфери, освіти, культури, спорту, співпраці з громадськими організаціями.

Було наголошено, що минулого року «Чернігівські відомості» стали єдиною із міських газет, котра взяла участь у проекті обласної ради, спрямованому на підготовку до 70-річчя визволення України. Він передбачає вихід книги про фронтовиків, уродженців Чернігівщини, які мають особливі бойові заслуги перед Україною. У рамках цього проекту підготовлений ряд публікацій, що увійдуть до книги.

Однією з гострих і найбільш обговорюваних тем 2013 року, у тому числі й на сторінках газети, стала проблема реформування медичної галузі. «Відомості» підготували ряд матеріалів, в яких головні лікарі роз’яснювали читачам, що ж відбуватиметься із медичними закладами міста, як працюватимуть лікарі, сутність Центрів первинної медико-санітарної допомоги та куди після їх створення звертатися пацієнтам.

За словами І. Мокроусової, до редакції часто телефонують читачі й пропонують власні теми, що вони хотіли б побачити на сторінках «Відомостей». Переважно, це розповіді про тих людей, які живуть поруч із нами і при цьому мають якісь особливі професії, таланти чи захоплення. Такі матеріали не лише цікаві жителям міста, а й є його своєрідною презентацією.

Окремим рядком стоять публікації, в яких порушуються різні проблемні питання. «Коли після виходу нашого матеріалу заявлені проблеми вдається зрушити з мертвої точки, роботу журналістів можна вважати успішною», - вважає редактор.

Вона зауважила, що кілька років працює сайт «Чернігівських відомостей», де газету можна переглянути в PDF-форматі, погортавши сторінка за сторінкою, немов друковане видання.

Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Під час ...
Наступна новина: Збірна України зіграє проти ...

КОМЕНТАРІ